Product

Ευθανασία

Product

Ευθανασία

Ευθανασία

Κωδικός:
121500
Manufacturer: 
Description: 

Οι αντιλήψεις γύρω απ' την ευθανασία παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και ανάμεσα σε διαφορετικά έθνη, θρησκείες και πολιτισμούς. Στη διαδρομή του χρόνου, το θέμα έχει αναλυθεί διεξοδικά από φιλοσόφους, κοινωνιολόγους, νομικούς και θεολόγους, αλλά και έχει φορτιστεί συγκινησιακά από δημοσιογράφους, λογοτέχνες και σκηνοθέτες. Οι γεωγραφικές διαφορές στη νομοθεσία και οι μεταβολές που έχουν, κατά καιρούς, επέλθει στη σχετική ορολογία κάθε άλλο παρά έχουν συμβάλλει στη διάλυση της σύγχυσης.

18,99 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι αντιλήψεις γύρω απ' την ευθανασία παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και ανάμεσα σε διαφορετικά έθνη, θρησκείες και πολιτισμούς. Στη διαδρομή του χρόνου, το θέμα έχει αναλυθεί διεξοδικά από φιλοσόφους, κοινωνιολόγους, νομικούς και θεολόγους, αλλά και έχει φορτιστεί συγκινησιακά από δημοσιογράφους, λογοτέχνες και σκηνοθέτες. Οι γεωγραφικές διαφορές στη νομοθεσία και οι μεταβολές που έχουν, κατά καιρούς, επέλθει στη σχετική ορολογία κάθε άλλο παρά έχουν συμβάλλει στη διάλυση της σύγχυσης. Το βιβλίο του Tom Beauchamp "Intending death" σ' αυτό ακριβώς αποσκοπεί: στη διάλυση της σύγχυσης. Μια ομάδα επιλεγμένων Αμερικανών συγγραφέων -φιλοσόφων, γιατρών, νομικών και οικονομολόγων- με επικεφαλής το ίδιο τον Beauchamp, καθηγητή της Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Georgetown, προσφέρει στον αναγνώστη μια ψύχραιμη, τεκμηριωμένη και πολύπλευρη θεώρηση του θέματος. Λεπτές εννοιολογικές διαφορές -όπως η διαφορά ανάμεσα στην ευθανασία και την υποβοηθούμενη αυτοκτονία ή ανάμεσα στην θανάτωση του ασθενούς από πρόθεση προκειμένου να μην υποφέρει και την ανακούφιση του από τους πόνους ή τη δύσπνοια με φάρμακο που συνεπάγεται τον κίνδυνο της επίσπευσης του θανάτου- αναλύονται και επεξηγούνται με τη βοήθεια παραδειγμάτων, υποδεικνύοντας, ταυτόχρονα, και ηθικές διεξόδους.
Subtitle: 
Ηθικές, φιλοσοφικές, ιατρικές και νομικές διαστάσεις
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7911-49-0
Book pages: 
329
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Tom L. Beauchamp γεννήθηκε στο Όστιν του Τέξας. Είναι απόφοιτος του Southern Methodist University, όπου ολοκλήρωσε και τη μεταπτυχιακή του εκπαίδευση το 1963, καθώς επίσης και του Πανεπιστημίου του Yale (1966) και του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, απ' όπου έλαβε το διδακτορικό του το 1970. Κατόπιν εντάχθηκε στο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου του Georgetown και στα μέσα της δεκαετίας του 1970 διορίστηκε στο Kennedy Institute of Ethics (Ινστιτούτο Ηθικής Κένεντι). To 1976, ορίστηκε μέλος της National Commission for the Protection of Human Subjects of Biomedic and Behavioral Research (Εθνικής Επιτροπής Προστασίας των Ανθρώπων που συμμετέχουν σε Βιοϊατρικές και Συμπεριφορικές Έρευνες), στο πλαίσιο των εργασιών της οποίας συνέγραψε το κύριο μέρος της Αναφοράς Belmont (The Belmont Report, 1978).
Επίκεντρο των ερευνητικών του ενδιαφερόντων αποτελούν ο Hume και η ιστορία της σύγχρονης φιλοσοφίας και πρακτικής ηθικής, και ειδικότερα της βιοϊατρικής και επιχειρηματικής ηθικής. Μερικά από τα έργα που έχει εκδώσει σε συνεργασία με άλλους συγγραφείς είναι τα εξής: "Principles of Biomedical Ethics" μαζί με τον James F. Childress, Oxford, 1979, 4η έκδοση 1994), "Hume and the Problem of Causation" (μαζί με τον Alexander Rosenberg, Oxford, 1981), "Philosophical Ethics (McGraw-Hill, 1982, 2η έκδοση 1991), "Medical Ethics" (μαζί με τον Laurence McCullough| Prentice Hall, 1984), "A History and Theory of Informe Consent" (μαζί με τον Ruth R. Faden, Oxford 1986), "The Virtuous Journalist" (μαζί με τον Stefen Klaidman, Oxford, 1987), και "Frontiers of Biomedical Ethics" (Tokyo, Kojinsha, 1999). Έχει επίσης συμβάλει ως Editor και Coeditor στην έκδοση πολλών ανθολογιών και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 100 ακαδημαϊκά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.
Ο καθηγητής Beauchamp είναι αρχισυντάκτης μαζί με τους David Fate Norton και Μ. Α. Stewart - του έργου "The Critical Edition of the Works of David Hume", Clarendon Press, Oxford University Press. Είναι επίσης ο συντάκτης μιας ηλεκτρονικής έκδοσης με τίτλο HUMETEXT, μιας πλήρους ηλεκτρονικής έκδοσης των φιλοσοφικών, πολιτικών και λογοτεχνικών έργων του Hume. (Μαζί με τον David Fate Norton). Σήμερα εργάζεται ως καθηγητής φιλοσοφίας και ερευνητής (Senior Research Scholar) στο Kennedy Institute of Ethics.

Subtitle: 
Ηθικές, φιλοσοφικές, ιατρικές και νομικές διαστάσεις
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7911-49-0
Book pages: 
329
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο