Product

Ευρωπαϊκές σύμμικτες κατασκευές

Product

Ευρωπαϊκή αντεγκληματική πολιτική

Ευρωπαϊκή άμυνα και ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Κωδικός:
16280
Manufacturer: 
Description: 

Στον αγώνα μεταξύ της "λογικής της διαφοράς" και της "λογικής της ολοκλήρωσης", η πολιτική και αμυντική ένωση των εθνών-κρατών της Ευρώπης αποτελεί ταυτόχρονα μεγάλη πρόκληση και δύσκολο πείραμα ανάπτυξης συνεργασιακών δομών που θα εδράζονται σε μόνιμη βάση.

9,58 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στον αγώνα μεταξύ της "λογικής της διαφοράς" και της "λογικής της ολοκλήρωσης", η πολιτική και αμυντική ένωση των εθνών-κρατών της Ευρώπης αποτελεί ταυτόχρονα μεγάλη πρόκληση και δύσκολο πείραμα ανάπτυξης συνεργασιακών δομών που θα εδράζονται σε μόνιμη βάση. Το βιβλίο εξετάζει την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης μετά την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Η ανάλυση επικεντρώνεται στους τομείς "υψηλής πολιτικής", δηλαδή στην άμυνα, στην ασφάλεια και στην εξωτερική πολιτική. Μετά από μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση των εξελίξεων από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, τα θέματα αυτά συνδέονται με το στόχο της πολιτικής ένωσης και τις σύγχρονες θεωρίες αιχμής του κλάδου των διεθνών σχέσεων. Αναλύονται διεξοδικά οι παράγοντες που θα επηρεάσουν την αμυντική και πολιτική αξιοπιστία στους τομείς της άμυνας, της ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής. Επίσης, εξετάζονται οι τάσεις ανάπτυξης μιας "Ευρώπης πολλών ταχυτήτων" που μπορεί να οδηγήσουν προς στασιμότητα, αποτελμάτωση ή και κατάρρευση του Κοινοτικού οικοδομήματος. Τέλος εξετάζεται η θέση της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα, καθώς επίσης και κρίσιμες πτυχές της προσδοκώμενης "Ευρωπαϊκής αμυντικής συμμαχίας" που την αφορούν.
Subtitle: 
Η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων και κατηγοριών κατά της ευρωπαϊκής ιδέας
Publications Date: 
1994
Book ISBN: 
960-210-198-9
Book pages: 
217
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Παναγιώτης Ήφαιστος είναι καθηγητής διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών σπουδών και κάτοχος ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet. Από το 1990 μέχρι το 2007 δίδαξε στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Το 2007 μετατάχθηκε στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Subtitle: 
Η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων και κατηγοριών κατά της ευρωπαϊκής ιδέας
Publications Date: 
1994
Book ISBN: 
960-210-198-9
Book pages: 
217
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο