Product

Εφαρμοσμένη βιομηχανική οικονομική

Product

Εφαρμοσμένη βιομηχανική οργάνωση

Εφαρμοσμένη βιομηχανική οικονομική και πολιτική

Κωδικός:
71106
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό συνδυάζει τη μελέτη των σύγχρονων θεωρητικών εξελίξεων και της εφαρμοσμένης έρευνας στην περιοχή της Βιομηχανικής Οικονομικής δίνοντας έμφαση στην Ελληνική Βιομηχανία. Γίνεται μελέτη των συνθηκών κάτω από τις οποίες η μετάβαση από τον τέλειο ανταγωνισμό σε μονοπωλιακές καταστάσεις επηρεάζει αρνητικά την κοινωνική ευημερία. Περιγράφεται η ταξινόμηση κλάδων και η μέτρηση της βιομηχανικής συγκέντρωσης.

24,48 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό συνδυάζει τη μελέτη των σύγχρονων θεωρητικών εξελίξεων και της εφαρμοσμένης έρευνας στην περιοχή της Βιομηχανικής Οικονομικής δίνοντας έμφαση στην Ελληνική Βιομηχανία. Γίνεται μελέτη των συνθηκών κάτω από τις οποίες η μετάβαση από τον τέλειο ανταγωνισμό σε μονοπωλιακές καταστάσεις επηρεάζει αρνητικά την κοινωνική ευημερία. Περιγράφεται η ταξινόμηση κλάδων και η μέτρηση της βιομηχανικής συγκέντρωσης. Διαπιστώνεται ότι ο έλεγχος των βιομηχανιών οφείλεται κυρίως στη διαφοροποίηση προϊόντων, στην έρευνα και τεχνολογία που συνδέονται με την ύπαρξη οικονομιών κλίμακος και τις συγχωνεύσεις. Ερμηνεύονται οι υπάρχουσες διαφορές στην ένταση της διαφήμισης μεταξύ αγορών, εξετάζεται πότε η διαφήμιση οδηγεί σε αύξηση των κερδών και σε αρνητικά αποτελέσματα για την ευημερία των καταναλωτών και επίσης πώς τα Μ.Μ.Ε. και η φύση του προϊόντος επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της διαφήμισης. Μελετάται πώς επηρεάζεται ο ρυθμός μεγέθυνσης από την κάθετη ολοκλήρωση, την επέκταση σε νέες δραστηριότητες, τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη μελέτη των επιπτώσεων των τελευταίων στα κέδρη και την τιμή των μετοχών. Τέλος εξετάζονται οι βασικές αρχές και η αποτελεσματικότητα μέτρων Πολτικής Προστασίας του Ανταγωνισμού, Τεχνολογικής και Βιομηχανικής Πολιτικής.
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-8065-03-8
Book pages: 
341
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Ουσταπασίδης είναι καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει επίσης διδάξει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και σε διεθνή Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 1987. Δημοσίευσε σημαντικό αριθμό άρθρων σε έγκυρα διεθνή περιοδικά. Είναι μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού από το 1995. Κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η εμπειρική διερεύνηση των σχέσεων δομής-ανταγωνιστικών στρατηγικών-περιθωρίου κέρδους, οι στρατηγικές ομάδες, η αποτελεσματικότητα συγχωνεύσεων-εξαγορών και η ανταγωνιστικότητα κερδοσκοπικών και μη κερδοσκοπικών επιχειρήσεων.

Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-8065-03-8
Book pages: 
341
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο