Product

Εφηρμοσμένη οικονομική

Product

Εφιάλτες

Εφηρμοσμένη στατιστική ανάλυση και μελέτη στατιστικών παραμέτρων

Κωδικός:
134088
Manufacturer: 
Description: 

Η εκπόνηση και η παρουσίαση αυτού του βοηθήματος είναι ένα βιβλίο αρκετά δουλεμένο, με μεθοδικότητα, άνετο, που σκοπό έχει να βοηθήσει αυτόν που επιθυμεί να πατήσει το κατώφλι της περιγραφικής στατιστικής αλλά κυρίως αυτό της στατιστικής αναλύσεως.
Όπως θα αντιληφθεί ο αναγνώστης απέφυγα λεπτομέρειες και αποδείξεις γιατί πιστεύω ότι θα πρέπει να του δίδονται όσο είναι δυνατό απλές και νοητές έννοιες, γιατί έτσι μόνο αφομοιώνονται και δημιουργούνται τα θεμέλια για αυστηρότερες κρίσεις και εμβάθυνση σε θέματα εφηρμοσμένης στατιστικής.

11,10 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η εκπόνηση και η παρουσίαση αυτού του βοηθήματος είναι ένα βιβλίο αρκετά δουλεμένο, με μεθοδικότητα, άνετο, που σκοπό έχει να βοηθήσει αυτόν που επιθυμεί να πατήσει το κατώφλι της περιγραφικής στατιστικής αλλά κυρίως αυτό της στατιστικής αναλύσεως. Όπως θα αντιληφθεί ο αναγνώστης απέφυγα λεπτομέρειες και αποδείξεις γιατί πιστεύω ότι θα πρέπει να του δίδονται όσο είναι δυνατό απλές και νοητές έννοιες, γιατί έτσι μόνο αφομοιώνονται και δημιουργούνται τα θεμέλια για αυστηρότερες κρίσεις και εμβάθυνση σε θέματα εφηρμοσμένης στατιστικής. Για την πληρεστέρα κατανόηση των θεμάτων που πραγματεύεται κάθε κεφάλαιο, ακολουθούν εφαρμογές και ενίοτε ασκήσεις προς λύση. Οι εφαρμογές αυτές δίδουν την δυνατότητα στον μελετητή να ακολουθήσει την σωστή μεθοδολογία, να αυτοενεργήσει και να αποκτήσει μεγάλη ευχέρεια στην λύση σχετικών προβλημάτων της στατιστικής. Πολλές από τις εφαρμογές είναι ιδίας εμπνεύσεως όταν ήμουν διευθυντικό στέλεχος της Ε.Μ.Υ. και όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης τα θέματα των εφαρμογών είναι κυρίως μετεωρολογικού περιεχομένου.
Subtitle: 
Για μαθητές λυκείου, υποψήφιους γενικών εξετάσεων, φοιτητές και μελετητές
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-98192-7-3
Book pages: 
135
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νικόλαος Ξ. Γρυλλάκης γεννήθηκε το 1926 στον Αλίκαμπο Αποκορώνου Χανίων. Είναι πτυχιούχος μαθηματικών με μεταπτυχιακές σπουδές στη μετεωρολογία και στην εφηρμοσμένη στατιστική στο Πανεπιστήμιο Rutgers του New Jersey των ΗΠΑ. Υπήρξε διευθυντικό στέλεχος της ΕΜΥ και έχει διδάξει σε παραγωγικές σχολές της αεροπορίας ΣΤΥΑ, Σ.Ι. και Μετεωρολόγων.
Επίσης δίδαξε επί σειρά ετών στις σχολές πλοιάρχων του εμπορικού ναυτικού στον Ασπρόπυργο, την Κύμη και το ΚΕΣΕΝ.

Subtitle: 
Για μαθητές λυκείου, υποψήφιους γενικών εξετάσεων, φοιτητές και μελετητές
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-98192-7-3
Book pages: 
135
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο