Product

Η Ελλάδα και το ζήτημα των πυρηνικών όπλων 1957-1963

Product

Η Ελλάδα και το σχέδιο Μάρσαλ

Η Ελλάδα και το μέλλον

Κωδικός:
101601
Manufacturer: 
Description: 

Ένα βιβλίο σε σύγκρουση με πολλούς μύθους που ζήσαμε και σε αναζήτηση ενός στίγματος πορείας στο νέο τοπίο που βρισκόμαστε. Ένα βιβλίο που κινείται και αναζητά απαντήσεις γύρω από τέσσερις έννοιες: Πολιτική-Ελλάδα-Σοσιαλισμός-Μέλλον.

22,93 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένα βιβλίο σε σύγκρουση με πολλούς μύθους που ζήσαμε και σε αναζήτηση ενός στίγματος πορείας στο νέο τοπίο που βρισκόμαστε. Ένα βιβλίο που κινείται και αναζητά απαντήσεις γύρω από τέσσερις έννοιες: Πολιτική-Ελλάδα-Σοσιαλισμός-Μέλλον. Το νήμα του βιβλίου: Πως και γιατί μια σύγχρονη κοινωνία πρέπει να διαχειριστεί πολιτικά τις συνεχείς και γρήγορες αλλαγές και τις αβεβαιότητες που αναδεικνύονται, και ιδιαίτερα τις επιλογές σήμερα που καθορίζουν το μέλλον. Πώς να λειτουργήσουμε ως κοινωνία, ώστε τα επόμενα χρόνια να είναι αποτέλεσμα επιλογών και όχι αντικειμενικών καταναγκασμών. Ποιους μύθους να παραμερίσουμε και πώς να δούμε την πραγματικότητα της πολιτικής, της οικονομίας, της κοινωνικής πολιτικής και των κρίσιμων προβλημάτων με τα οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι σε ένα κόσμο που μπορεί να μην τον ορίζουμε εμείς, αλλά μέσα στον οποίο μπορούμε να καθορίσουμε την πορεία μας. Η ανάγκη να ξεφύγουμε από το ναρκισσισμό ενός ουτοπικού βολονταρισμού που κυριαρχεί σε περιφρόνηση της νοημοσύνης μας και η μετάβαση σε ένα πραγματιστικό ουτοπισμό.
Subtitle: 
Πραγματισμός και ψευδαισθήσεις
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-435-080-3
Book pages: 
333
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Tάσος Γιαννίτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Είναι Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο υπηρέτησε από το 1975 μέχρι το 2011. Σπούδασε Νομικά και Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο ίδιο Πανεπιστήμιο και έκανε διδακτορικό στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Διετέλεσε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και υπουργός Εξωτερικών (στις κυβερνήσεις του Κ. Σημίτη), καθώς και υπουργός Εσωτερικών (στην κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου). Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία για θέματα οικονομικά και οικονομικής πολιτικής, και άρθρα για οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Τα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται στο πεδίο της αναπτυξιακής θεωρίας και πολιτικής, των διεθνών οικονομικών, της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, των οικονομικών της τεχνολογίας και της βιομηχανικής οργάνωσης και πολιτικής.

Subtitle: 
Πραγματισμός και ψευδαισθήσεις
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-435-080-3
Book pages: 
333
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο