Product

Η Ευρώπη του Ιησού Μπάλντερ

Product

Η Ευρώπη του ψυχρού πολέμου, 1945-1991

Η Ευρώπη του χθες και του σήμερα

Κωδικός:
113796
Manufacturer: 
Description: 

Ένα οδοιπορικό που κάνει το γύρο της γνωστής και άγνωστης Ευρώπης, της αρχοντικής και καθημερινής Αθήνας και, κοντά σ' αυτές, και της μικρής μας Ελασσόνας. Ο αναγνώστης ζει στην εποχή της νοσταλγικής belle epoque, της μεταβατικής περιόδου του μεσοπολέμου και της μεταπολεμικής εποχής όπου τα πάντα έχουν αλλάξει.

13,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένα οδοιπορικό που κάνει το γύρο της γνωστής και άγνωστης Ευρώπης, της αρχοντικής και καθημερινής Αθήνας και, κοντά σ' αυτές, και της μικρής μας Ελασσόνας. Ο αναγνώστης ζει στην εποχή της νοσταλγικής belle epoque, της μεταβατικής περιόδου του μεσοπολέμου και της μεταπολεμικής εποχής όπου τα πάντα έχουν αλλάξει. Η Ευρώπη, η Αθήνα και η Ελασσόνα ζουν χρονικά βίους παράλληλους, αλλά με τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής, και ξεδιπλώνονται μπροστά σου με την καθημερινή τους φορεσιά, χωρίς προκαταλήψεις, ψεύτικες φιγούρες και πλάνα μηνύματα και δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό, και ο ευρωπαίος, ο αθηναίος και ο ελασσονίτης με την πρόοδο και τη εξέλιξη της επιστήμης και την αμέριστο βοήθεια της τεχνολογίας, μέσα στο δικό του περιβάλλον ο καθένας τους, αλλάζουν συνεχώς τρόπο ζωής. Στο τέλος του 19ου αιώνα στην Ευρώπη κυκλοφορούν με λαντώ και για να πάνε στο Νέο Κόσμο χρειάζονται 30 μέρες, στην Αθήνα υπάρχει περισσότερο πράσινο παρά σπίτια και στην Ελασσόνα οι μισοί κάτοικοί της φοράνε φέσι (Τούρκοι). Στο τέλος του 20ου ο ταξιδιάρης παριζιάνος φεύγει από το Παρίσι σήμερα και φτάνει στην Ν. Υόρκη χθες, οι κάτοικοι του κλεινού άστεως ψάχνει για λίγο οξυγόνο και η σύγχρονη ελασσονίτισσα μοιάζει με παριζιάνα.
Subtitle: 
Οδοιπορικό στην Ευρώπη και ταξίδι στο παρελθόν
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-454-000-9
Book pages: 
331
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νίκος Δημάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελασσόνα. Σπούδασε ιατρική και πήρε την ειδικότητα του μικροβιολόγου (βιοπαθολόγος). Εργάσθηκε επαγγελματικά στο τόπο του, όπου πέρασε και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, και όταν συνταξιοδοτήθηκε ασχολήθηκε με το γράψιμο.

Subtitle: 
Οδοιπορικό στην Ευρώπη και ταξίδι στο παρελθόν
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-454-000-9
Book pages: 
331
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο