Product

Η μη λεκτική επικοινωνία στο νηπιαγωγείο

Product

Η Μήδεια δεν βλέπει εφιάλτες

Η Μήδεια από την Κολχίδα

Κωδικός:
93984
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Λένε ότι ήταν μάγισσα που σκόρπιζε το κακό και το μίσος, μια άσπλαχνη μητέρα που σκότωσε τα ίδια τα παιδιά της από ζήλια για τον άπιστο πατέρα τους. Από την τραγωδία του Ευρυπίδη και έπειτα η μυθική φιγούρα της Μήδειας αποτελεί θύμα συκοφαντιών και κακολογίας.

5,96 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Λένε ότι ήταν μάγισσα που σκόρπιζε το κακό και το μίσος, μια άσπλαχνη μητέρα που σκότωσε τα ίδια τα παιδιά της από ζήλια για τον άπιστο πατέρα τους. Από την τραγωδία του Ευρυπίδη και έπειτα η μυθική φιγούρα της Μήδειας αποτελεί θύμα συκοφαντιών και κακολογίας. Αν όμως η αλήθεια ήταν εντελώς διαφορετική; Αν η Μήδεια, η νεαρή κόρη του βασιλιά της Κολχίδας, ήταν απλούστατα μια γυναίκα που διψούσε για δικαιοσύνη και που έμενε πιστή στις υποσχέσεις της; Αν δεν ήταν παρά το θύμα μιας συνωμοσίας ο αποδιοπομπαίος τράγος; Μήπως το όνομα της Μήδειας, το οποίο σημαίνει "αυτή που φροντίζει, που νουθετεί", ξεπλυθεί επιτέλους, σε αυτό το μυθιστόρημα, από όλες τις προσβολές που υφίσταται από τα βάθη της αρχαιότητας;
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-04-2675-9
Book pages: 
120
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μαρί Γκουντό γεννήθηκε το 1955 στην πόλη Πνομ Πενχ, πρωτεύουσα της Καμπότζης, όπου ο πατέρας της υπηρετούσε ως στρατιωτικός. Είναι καθηγήτρια κλασικής φιλολογίας σε λύκειο. Ενώ κανείς ποτέ στην οικογένειά της δεν είχε ασχοληθεί με τα αρχαία ελληνικά, εκείνη τα λάτρεψε στα δεκατρία της χρόνια και η μελέτη αυτής της νεκρής γλώσσας την οδήγησε σε μια νέα ζωή, σ' ένα θαυμαστό κόσμο στον οποίο προσπαθεί με τα βιβλία της να ξεναγήσει και τους αναγνώστες της. Στα μυθιστορήματά της ζωντανεύει μεγάλες μορφές της αρχαιότητας, όπως την ωραία Ελένη, τη Μήδεια, το Θησέα, τον Ορφέα, την Κασσάνδρα.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-04-2675-9
Book pages: 
120
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο