Product

Η Παρθένος της Ναζαρέτ

Product

Η Παρισινή Κομμούνα

Η Παρθένος της Ναζαρέτ

Κωδικός:
109190
Description: 

Ο Θεός για να στείλει το γιο του από την ουράνια σφαίρα στη γη, έπρεπε να βρει μια εκλεκτή μητέρα, μια αγνότατη παρθένα που μέσα στο αίμα της, μέσα στη σάρκα της να ενσαρκώσει το λυτρωτή.

Ο Θεός την ήξερε την αγνή, την είχε επιλέξει πριν από τη γέννησή της. Ήταν η παρθένα από τη Ναζαρέτ, η Μαρία, η θυγατέρα της Άννας και του Ιωακείμ.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ο Θεός για να στείλει το γιο του από την ουράνια σφαίρα στη γη, έπρεπε να βρει μια εκλεκτή μητέρα, μια αγνότατη παρθένα που μέσα στο αίμα της, μέσα στη σάρκα της να ενσαρκώσει το λυτρωτή. Ο Θεός την ήξερε την αγνή, την είχε επιλέξει πριν από τη γέννησή της. Ήταν η παρθένα από τη Ναζαρέτ, η Μαρία, η θυγατέρα της Άννας και του Ιωακείμ.
Subtitle: 
Λαϊκή λατρεία, παραδόσεις και ιερά γεγονότα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-535-408-Χ
Book pages: 
129
Book Dimensions: 
21χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Ευγενία Περιορή σπούδασε αρχαιολογία, θέατρο και σκηνοθεσία. Συνεργάστηκε με τον Μάνο Κατράκη στο Λαϊκό Θέατρο, ερμηνεύοντας ρόλους σε διάφορα έργα. Αργότερα εγκατέλειψε το θέατρο και ξεκίνησε μια έρευνα σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Περπάτησε την ελληνική γη από το βορειότερο ως το νοτιότερο άκρο της. Κατέγραψε με την κινηματογραφική κάμερα όλες τις αρχαιότητες, όλα τα μουσεία, όλους τους ιστορικούς τόπους και τα βυζαντινά μνημεία. Μίλησε με τους απλούς ανθρώπους του τόπου μας, κατέγραψε θρύλους και παραδόσεις, ήθη και έθιμα, όπως εκείνη τα είδε και θησαύρισε τη σοφία του λαού μας. Τη γνώση αυτή τη μετέφερε στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Δουλεύοντας ακατάπαυστα για πάνω από 40 χρόνια, έγραψε και σκηνοθέτησε συνολικά 2.324 θεατρόμορφες ραδιοφωνικές εκπομπές, στις οποίες τους ρόλους ερμήνευσαν μεγάλοι ηθοποιοί του ελληνικού θεάτρου. Έγραψε επίσης και σκηνοθέτησε πέντε θεατρικά έργα για το ραδιόφωνο, ενώ για την τηλεόραση έκανε 496 κινηματογραφικά ντοκιμαντέρ. Η σειρά, όμως, με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα, που κράτησε 7 χρόνια και μεταδόθηκε σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο, ήταν η "Ελληνική Μυθολογία". Η Ευγενία Περιορή διακρίθηκε και βραβεύτηκε για πολλά από τα ντοκιμαντέρ και τις ραδιοφωνικές εκπομπές της, σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Συνεργάστηκε, επίσης, με τα MED/Media της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταγράφοντας σε βίντεο τον πολιτισμό της Μεσογείου.

Subtitle: 
Λαϊκή λατρεία, παραδόσεις και ιερά γεγονότα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-535-408-Χ
Book pages: 
129
Book Dimensions: 
21χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο