Product

Η άγνωστη ιστορία των ανθρώπων πριν 100.000 χρόνια

Product

Η άγνωστη ιστορία των ιπποτών

Η άγνωστη ιστορία των δράκων

Κωδικός:
75851
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Για πρώτη φορά ένα έργο εγκαταλείπει τα συνηθισμένα μονοπάτια της συμβολικής και μυθικής προσέγγισης των δράκων για να διηγηθεί τη φυσική ιστορία τους, από το Μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας.
Κι ενώ οι δράκοι του Πλίνιου, με τις βιαιότητες και τις φονικές παραφορές τους κατοικούν στην Αιθιοπία και τις Ινδίες, και του Πλούταρχου, με τις γλυκές φιλοφρονήσεις και τις τρυφερές χειρονομίες στην κοντινή μας Αιτωλία, ο Μισέλ Μεργκέρ, επιλέγει να αφηγηθεί τις πολλαπλές εμφανίσεις του φτερωτού ερπετού, στις Άλπεις της Ελβετίας και της Αυστρίας.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Για πρώτη φορά ένα έργο εγκαταλείπει τα συνηθισμένα μονοπάτια της συμβολικής και μυθικής προσέγγισης των δράκων για να διηγηθεί τη φυσική ιστορία τους, από το Μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας. Κι ενώ οι δράκοι του Πλίνιου, με τις βιαιότητες και τις φονικές παραφορές τους κατοικούν στην Αιθιοπία και τις Ινδίες, και του Πλούταρχου, με τις γλυκές φιλοφρονήσεις και τις τρυφερές χειρονομίες στην κοντινή μας Αιτωλία, ο Μισέλ Μεργκέρ, επιλέγει να αφηγηθεί τις πολλαπλές εμφανίσεις του φτερωτού ερπετού, στις Άλπεις της Ελβετίας και της Αυστρίας. Στηριζόμενος σε πλήθος μαρτυριών αλλά κι ευρημάτων, όπως είναι η δρακόντεια πέτρα που διατηρείται στο Τοπικό Μουσείο της Φύσης, στη Λουκέρνη της Ελβετίας, ο Μεργκέρ, δείχνει ότι ο δράκος όχι μόνο δεν υποχωρεί μπροστά στην επιστήμη και τις ανακαλύψεις της, αλλά αντίθετα ο μύθος του τροφοδοτείται ακόμα περισσότερο από αυτήν. Στην πολύτιμη αυτή μελέτη, ο θρυλικός δράκος, που προβλημάτισε κι ενέπνευσε όσο κανένα άλλο πλάσμα τα βασικά οικοδομήματα της ανθρώπινης σκέψης, από τη μυθολογία και τη θρησκεία μέχρι την τέχνη και την επιστήμη, αναζωπυρώνει τη φαντασία μας και τροφοδοτεί την περιέργειά μας για μια ακόμη φορά. Βέβαια, τα φτερά του δράκου είναι πολύ μεγάλα για να βρουν θέση στις σελίδες ενός μόνο βιβλίου.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-7928-94-6
Book pages: 
304
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-7928-94-6
Book pages: 
304
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο