Product

Η άγραφη φιλοσοφία

Product

Η άγρια εκείνη εποχή

Η άγρια βρώσιμη χλωρίδα της Κρήτης

Κωδικός:
112241
Description: 

Αναμφίβολα η Κρήτη συνιστά ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, το οποίο προσδιορίζει ένα χώρο τόσο πλούσιο σε φυτοποικιλότητα ώστε να θεωρείται ότι έχει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χλωρίδες του κόσμου. [...]
Δεν είναι υπερβολή να υποστηριχθεί ότι η άγρια βρώσιμη χλωρίδα της Κρήτης εκπροσωπείται εδώ για πρώτη φορά στη συνολική της αποτίμηση μέσω αυτής της πολύχρονης και επίπονης εργασίας. Ανάλογες έρευνες συνήθως αναλαμβάνουν ερευνητικά κέντρα ή ερευνητικές ομάδες.

455,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Αναμφίβολα η Κρήτη συνιστά ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, το οποίο προσδιορίζει ένα χώρο τόσο πλούσιο σε φυτοποικιλότητα ώστε να θεωρείται ότι έχει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χλωρίδες του κόσμου. [...] Δεν είναι υπερβολή να υποστηριχθεί ότι η άγρια βρώσιμη χλωρίδα της Κρήτης εκπροσωπείται εδώ για πρώτη φορά στη συνολική της αποτίμηση μέσω αυτής της πολύχρονης και επίπονης εργασίας. Ανάλογες έρευνες συνήθως αναλαμβάνουν ερευνητικά κέντρα ή ερευνητικές ομάδες. Σκοπός της έρευνας είναι να δώσει σε κάθε φιλομαθή αναγνώστη την ευκαιρία να γνωρίσει τα άγρια βρώσιμα φυτά της Κρήτης και, κατ' επέκταση, να αγαπήσει και να προστατεύσει αυτή την πολύτιμη κληρονομιά. Επιπλέον να αποτελέσει ερέθισμα για την πραγματοποίηση ανάλογων προσπαθειών. Έχει όμως και δύο στόχους: Ο πρώτος είναι γίνει μια ολοκληρωμένη καταγραφή των άγριων βρώσιμων φυτών της Κρήτης, στόχος που γίνεται περισσότερο αισθητός αν λάβει κανείς υπόψη το έλλειμμα που υπήρχε. Ο δεύτερος να καταγραφούν τα σημερινά προβλήματα των φυτών αυτών και, στη συνέχεια, να προταθούν μέτρα για την προστασία αλλά και για την αύξηση του πληθυσμού τους. [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-631-179-1
Book pages: 
414
Book Dimensions: 
22χ23
Publication Place: 
Ρέθυμνο
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Κλεόνικος Σταυριδάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια σπούδασε Παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου και στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Από το σχολικό έτος 2003-2004 είναι υπεύθυνος για την Περιβαλλοντική Πρωτοβάθμια εκπαίδευση του νομού Ρεθύμνης.
Έχει επιμεληθεί την έκδοση του βιβλίου "Το Γιοργαλίδικο άλογο της Κρήτης", Ρέθυμνο 2004. Αρθρογραφεί στο περιοδικό "Φύση" της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, στο περιοδικό "Αμφίβιο" των Ελληνικών Υγρότοπων-Βιότοπων με την υποστήριξη του ΥΠΕΧΩΔΕ, στο περιοδικό "Κρητικό Πανόραμα" και στον Τοπικό τύπο.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-631-179-1
Book pages: 
414
Book Dimensions: 
22χ23
Publication Place: 
Ρέθυμνο
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο