Product

Η άλλη πλευρά της γέφυρας

Product

Η άλλη πλευρά της νύχτας

Η άλλη πλευρά της ζωής

Κωδικός:
130500
Description: 

Ναι, το ποτάμι της ζωής ρέει προς το θάνατο, αλλά μήπως και τα δικά του νερά γυρίζουν και ξαναγυρίζουν στις πηγές της ζωής; Μήπως, κατά τον ένα ή τον άλλο Ναι, το ποτάμι της ζωής ρέει προς το θάνατο, αλλά μήπως και τα δικά του νερά γυρίζουν και ξαναγυρίζουν στις πηγές της ζωής; Μήπως, κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ξαναζούμε; Αν δεν υπάρχει συνειδητή συνέχεια ταυτότητας, τα ερωτήματα. Ποιος ξανάζησε; Ποιος θα ξαναζήσει; επανέρχονται δριμύτερα. Το ότι θυμόμαστε κομμάτια από άλλες ζωές δεν είναι αρκετό για να μας δώσει αυτή την αίσθηση της πλήρους συνέχειας.

17,55 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ναι, το ποτάμι της ζωής ρέει προς το θάνατο, αλλά μήπως και τα δικά του νερά γυρίζουν και ξαναγυρίζουν στις πηγές της ζωής; Μήπως, κατά τον ένα ή τον άλλο Ναι, το ποτάμι της ζωής ρέει προς το θάνατο, αλλά μήπως και τα δικά του νερά γυρίζουν και ξαναγυρίζουν στις πηγές της ζωής; Μήπως, κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ξαναζούμε; Αν δεν υπάρχει συνειδητή συνέχεια ταυτότητας, τα ερωτήματα. Ποιος ξανάζησε; Ποιος θα ξαναζήσει; επανέρχονται δριμύτερα. Το ότι θυμόμαστε κομμάτια από άλλες ζωές δεν είναι αρκετό για να μας δώσει αυτή την αίσθηση της πλήρους συνέχειας. Και δογματικές απαντήσεις υπάρχουν, αλλά δεν ικανοποιούν. Μην προσπαθήσετε ν’ απαντήσετε εδώ προτείνοντας κά¬ποια άποψη ή κάποια θεωρία. Θα είναι εξ αρχής λάθος. Οποιαδήποτε απάντηση εμπεριέχει τη λογική, και σαν τέτοια αυτοαναιρείται. Αν υπάρχει κάποιου είδους απάντηση, θα πρέπει να είναι χωρίς λόγια. Κάτι σαν ενστικτώδης γνώση, σαν βίωμα ή σαν εμπειρία ή... χωρίς λόγια.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7971-31-0
Book pages: 
240
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Μπαλάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Μετά τη μέση εκπαίδευση ενδιαφέρθηκε για τη φυσική αλλά δεν συνέχισε τις σπουδές του (του είχε προταθεί υποτροφία του Ιδρύματος Φουλμπράιτ). Σπούδασε για ένα χρόνο ηλεκτρονικά στη Σιβιτανίδειο, αλλά την εγκατέλειψε για να καταταγεί στο στρατό. Στη συνέχεια γράφτηκε στην Πάντειο Σχολή, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Διπλωματούχος του πανεπιστημίου του Μichigan, δίδαξε αγγλικά για μερικά χρόνια, πριν ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία και αργότερα με τη συγγραφή και τη μετάφραση. Διετέλεσε αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της διεθνούς οργάνωσης έρευνας Aerial Phenomena Research Organization (APRO). Από τη μεταφραστική του δουλειά κέρδισε το βραβείο Κarell, το 1984, που δίνεται κάθε χρόνο σ' έναν μεταφραστή από ολόκληρο τον κόσμο από τη World Science Fiction Association. Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες εκπομπές στην τηλεόραση, ως καλεσμένος αλλά και με δική του εκπομπή. Είναι συγγραφέας βιβλίων έρευνας και επιστημονικής φαντασίας (άνω των 25 τίτλων), και μεταφραστής σχεδόν εκατό βιβλίων έρευνας, μεταφυσικής, επιστημονικής φαντασίας, μυστηρίου κ.λπ. μέχρι στιγμής. Τα τελευταία χρόνια αποφεύγει όσο γίνεται τις δημόσιες ή τις κοινωνικές εμφανίσεις.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7971-31-0
Book pages: 
240
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο