Product

Η έννοια της ασέλγειας στο ποινικό δίκαιο

Product

Η έννοια της δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία

Η έννοια της αυτονομίας κατά τον Καντ και την Ορθόδοξη Πατερική Θεολογία

Κωδικός:
170619
Description: 

Ο άνθρωπος παρά τους διαφόρους περιορισμούς πού μπορεί να υποστεί από την κοινωνία στην οποία ζει ή από τη θρησκεία την οποία πιστεύει, κατά βάθος παραμένει ελεύθερος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επιλέγει τις αξίες που εκείνος παραδέχεται και να ρυθμίζει τη ζωή του σύμφωνα με αυτές.

Επομένως, η ελευθερία της βούλησης συνδέεται άμεσα με τη δυνατότητα που έχει ο άνθρωπος να ορίζει κάθε πράξη του έχοντας ως αφετηρία τη δική του βούληση η οποία λειτουργεί ως αυτοαρχή.

3,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο άνθρωπος παρά τους διαφόρους περιορισμούς πού μπορεί να υποστεί από την κοινωνία στην οποία ζει ή από τη θρησκεία την οποία πιστεύει, κατά βάθος παραμένει ελεύθερος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επιλέγει τις αξίες που εκείνος παραδέχεται και να ρυθμίζει τη ζωή του σύμφωνα με αυτές. Επομένως, η ελευθερία της βούλησης συνδέεται άμεσα με τη δυνατότητα που έχει ο άνθρωπος να ορίζει κάθε πράξη του έχοντας ως αφετηρία τη δική του βούληση η οποία λειτουργεί ως αυτοαρχή. Η παρούσα εργασία προσπαθεί να θέσει το θέμα της αυτονομίας κάτω από το πρίσμα της φιλοσοφίας και της θεολογίας. Από φιλοσοφικής πλευράς εκτίθενται όσα ο μεγάλος φιλόσοφος Κάντ δίδαξε περί αυτονομίας. Από θεολογικής πλευράς εκτίθενται όσα η Ορθόδοξη Πατερική Θεολογία υποστηρίζει για το ίδιο θέμα. Η διπλή αυτή, έστω και περιληπτική, θεώρηση ενδέχεται να δώσει το έναυσμα για μια περαιτέρω μελέτη του θέματος και να οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα.
Publications Date: 
2011
Book ISBN: 
960-696-064-1
Book pages: 
47
Book Dimensions: 
16χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2011
Book ISBN: 
960-696-064-1
Book pages: 
47
Book Dimensions: 
16χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο