Product

Η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα

Product

Η ένταξη των αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών στο γυμνάσιο

Η ένταξη της Κύπρου στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες

Κωδικός:
97352
Description: 

Η παρούσα μελέτη αποτελεί μέρος του ερευνητικού προγράμματος του ΕΛΙΑΜΕΠ για το 1989. Συντάχθηκε σε πιεστικά χρονικά περιθώρια. Όπως φαίνεται από τον τίτλο αντικείμενό της είναι ένα στενά οριοθετημένο θέμα: η πρόταση προς την κυπριακή κυβέρνηση να υποβάλει αίτηση ένταξης στις ΕΚ "εδώ και τώρα", όπου το "εδώ και τώρα" επαναλαμβάνεται περιοδικά από το 1988 έως σήμερα.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η παρούσα μελέτη αποτελεί μέρος του ερευνητικού προγράμματος του ΕΛΙΑΜΕΠ για το 1989. Συντάχθηκε σε πιεστικά χρονικά περιθώρια. Όπως φαίνεται από τον τίτλο αντικείμενό της είναι ένα στενά οριοθετημένο θέμα: η πρόταση προς την κυπριακή κυβέρνηση να υποβάλει αίτηση ένταξης στις ΕΚ "εδώ και τώρα", όπου το "εδώ και τώρα" επαναλαμβάνεται περιοδικά από το 1988 έως σήμερα. Αν και το θέμα είναι στενά οριοθετημένο, η ανάλυση των στοιχείων που το συνθέτουν - σκεπτικό της πρότασης, παραβλεπόμενοι παράγοντες τις ευρωπαϊκής πραγματικότητας, κίνητρα του εθνικού κέντρου κλπ.- επιτρέπει να φωτιστούν κατά τρόπο παραδειγματικό ορισμένες πτυχές κυρίως της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Είναι εντέλει, συνεισφορά σ' ένα διάλογο που αποφεύγουν όσοι νομίζουν ότι μπορούν να μονοπωλούν το εθνικό συμφέρον ανωνύμως. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Χρονικό και αποτίμηση μιας πρότασης
Publications Date: 
1990
Book pages: 
143
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πάνος Καζάκος, 1941, είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Ελλάδα και οικονομικά στη (Δυτική) Γερμανία. Είναι διδάκτωρ του Christan-Albrechts-Universitat Kiel. Την περίοδο 1996-2002 διηύθυνε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών. Έχει διατελέσει ανάμεσα σε άλλα εμπειρογνώμων α΄ του Υπουργείου Εξωτερικών και διευθυντής ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών. Η μελέτη του "Θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση" (Ι. Σιδέρης, 1996), βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Άλλες δημοσιεύσεις (επιλογή): "Ανάμεσα σε κράτος και αγορά - Οικονομία και πολιτική στη μεταπολεμική Ελλάδα 1944-2000", "Πατάκης", 2001, "Stabilisierung ohne Reform-Konvergenz und Pfadabhangigkeit im Griechenland der 90er Jahre", ZEI, Bonn 2000, "Η νέα Agenda της αριστεράς και άλλα δοκίμια πολιτικής κριτικής", "Παπαζήσης", Αθήνα 1998, "Greece and EC Membership Evaluated", (co-editor) "Printer", London 1994.

Subtitle: 
Χρονικό και αποτίμηση μιας πρότασης
Publications Date: 
1990
Book pages: 
143
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο