Product

Η αγωνία της Ιόλης

Product

Η αγωνία της ψείρας πριν από τη συνουσία

Η αγωνία της πρόγνωσης και η μαντική γλώσσα και λογοτεχνία

Κωδικός:
127137
Manufacturer: 
Description: 

Η διορία του Νέρωνος

Δεν ανησύχησεν ο Νέρων όταν άκουσε
του Δελφικού Μαντείου τον χρησμό.
"Τα εβδομήντα τρία χρόνια να φοβάται".
Είχε καιρόν ακόμη να χαρεί.
Τριάντα χρονώ είναι. Πολύ αρκετή
είν' η διορία που ο θεός τον δίδει
για να φροντίσει για τους μέλλοντας κινδύνους.

13,18 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η διορία του Νέρωνος Δεν ανησύχησεν ο Νέρων όταν άκουσε του Δελφικού Μαντείου τον χρησμό. "Τα εβδομήντα τρία χρόνια να φοβάται". Είχε καιρόν ακόμη να χαρεί. Τριάντα χρονώ είναι. Πολύ αρκετή είν' η διορία που ο θεός τον δίδει για να φροντίσει για τους μέλλοντας κινδύνους. Τώρα στη Ρώμη θα επιστρέψει κουρασμένος λίγο, αλλά εξαίσια κουρασμένος από το ταξίδι αυτό, που ήταν όλο μέρες απολαύσεως στα θέατρα, στους κήπους, στα γυμνάσια... Των πόλεων της Αχαΐας εσπέρες... Α των γυμνών σωμάτων η ηδονή προ πάντων.... Αυτά ο Νέρων. Και στην Ισπανία ο Γάλβας κρυφά το στράτευμά του συναθροίζει και το ασκεί, ο γέροντας ο εβδομήντα τριώ χρονώ.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7812-51-4
Book pages: 
236
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αναστάσιος Καραδημητρίου, αριστούχος απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπότροφος του Ι.Κ.Υ., υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγητής, γυμνασιάρχης, λυκειάρχης και σχολικός σύμβουλος. Παράλληλα, δίδαξε αρχαία και νέα ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης και στο Παιδαγωγικό τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στα τμήματα εξομοίωσης, ενώ ως επιμορφωτής φιλολόγων επί δεκαπέντε χρόνια δίδαξε στη Σ.Ε.Λ.Μ.Ε. και στα Π.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος του Διδασκαλείου Μέσης Εκπαίδευσης και χρησιμοποιεί στις μελέτες του τα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.
Το συγγραφικό του έργο, που αποτελείται από επτά βιβλία και τριάντα περίπου μελέτες και άρθρα δημοσιευμένα κυρίως στα περιοδικά "Παρνασσός", "Ελληνικά", "Φιλόλογος", "Νέα Παιδεία" και αλλού, αναφέρεται σε θέματα γλώσσας, παιδείας και πολιτισμού.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7812-51-4
Book pages: 
236
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο