Product

Η αλήθεια για τον Μακεδονικό Αγώνα 1904-1908

Product

Η αλήθεια για τους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους

Η αλήθεια για τον Σάσα Κνις

Κωδικός:
105628
Αuthor: 
Description: 

"Το όνομά μου είναι Κνις, Σάσα Κνις, και πριν έξι μέρες η ζωή μου κυλούσε σε απόλυτη τάξη". Έτσι ξεκινά την αφήγησή του ο ήρωας αυτού του μυθιστορήματος, ο οποίος εργάζεται σε ένα θέατρο και έχει περίεργες σεξουαλικές συνήθειες. Μια νύχτα, συναντά την αινιγματική Ντόρα Βιλμς. Μια εβδομάδα αργότερα εκείνη βρίσκεται νεκρή και ο Κνις κατηγορείται για φόνο. Προσπαθώντας να αποδείξει την αθωότητά του, ο Κνις θα ανακαλύψει την ύπαρξη μιας επιστημονικής συνωμοσίας και θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια ιστορία όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

17,25 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Το όνομά μου είναι Κνις, Σάσα Κνις, και πριν έξι μέρες η ζωή μου κυλούσε σε απόλυτη τάξη". Έτσι ξεκινά την αφήγησή του ο ήρωας αυτού του μυθιστορήματος, ο οποίος εργάζεται σε ένα θέατρο και έχει περίεργες σεξουαλικές συνήθειες. Μια νύχτα, συναντά την αινιγματική Ντόρα Βιλμς. Μια εβδομάδα αργότερα εκείνη βρίσκεται νεκρή και ο Κνις κατηγορείται για φόνο. Προσπαθώντας να αποδείξει την αθωότητά του, ο Κνις θα ανακαλύψει την ύπαρξη μιας επιστημονικής συνωμοσίας και θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια ιστορία όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Πώς όμως μπορεί να αποδείξει κάτι που δεν συνέβη; Και τι τρέχει με το Ίδρυμα Σεξουαλικών ερευνών; Και γιατί είναι τόσο σημαντικό να έχει κανείς όρχεις; Ένα "βιολογικό θρίλερ" που εκτυλίσσεται στο Βερολίνο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και μιλάει για το λεγόμενο "σεξουαλικό ζήτημα", με έναν τρόπο έξυπνο, πρωτότυπο, συχνά ξεκαρδιστικό, που αφήνει τη φαντασία του αναγνώστη να καλπάσει σε συχνά άγνωστα γι' αυτόν μέρη.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-03-4162-1
Book pages: 
353
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Άρης Φιορέτος γεννήθηκε στο Γκέτεμποργκ το 1960 από πατέρα Έλληνα και μητέρα Αυστριακή. Ζει μεταξύ Στοκχόλμης και Βερολίνου. Στο σπίτι έμαθε πρώτα τα γερμανικά και ύστερα τα ελληνικά. Σπούδασε Ιστορία της Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Γέιλ των ΗΠΑ και στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Εργάστηκε ως μεταφραστής, ως επιμελητής κειμένων και ως αρθρογράφος για διάφορα σουηδικά περιοδικά. Ως συγγραφέας έκανε την εμφάνισή του το 1991 με τα πεζοτράγουδα "Delandets bok" και τα δοκίμια "Det kritiska ogonblicket: Holderlin, Benjamin, Celan". Ακολούθησαν τα δοκίμια "Den gra boken" (1994), "En bok om fantomer" (1996) και μια συλλογή από νουβέλες με τίτλο "Vanitasrutinerna" (1998). Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του "Στοκχόλμη νουάρ", "Η αλήθεια για τον Σάσα Κνις", "Ο τελευταίος Έλληνας" και "Μαίρη".
Υπήρξε ένας από τους 13 συγγραφείς που συνέγραψαν το "Global Novel" (2003).
Το 2010 επιμελήθηκε την πρώτη πλήρη και σχολιασμένη έκδοση των έργων της Nelly Sachs και εξέδωσε την εικονογραφημένη βιογραφίας της ("Flucht und Verwandlung").

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-03-4162-1
Book pages: 
353
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο