Product

Η ανάλυση της Δ΄ δέσμης

Product

Η ανάλυση του χαρακτήρα

Η ανάλυση της συμπεριφοράς

Κωδικός:
96547
Αuthor: 
Description: 

Η πρώτη, στην ελληνόγλωσση βιβλιογραφία, ολοκληρωμένη και περιεκτική εισαγωγή στη θεωρία του θεμελιώδους συμπεριφορισμού και στις μεθόδους, τις αρχές και τις επιπτώσεις μιας πρακτικά ωφέλιμης, φυσικής επιστήμης της συμπεριφοράς.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Η πρώτη, στην ελληνόγλωσση βιβλιογραφία, ολοκληρωμένη και περιεκτική εισαγωγή στη θεωρία του θεμελιώδους συμπεριφορισμού και στις μεθόδους, τις αρχές και τις επιπτώσεις μιας πρακτικά ωφέλιμης, φυσικής επιστήμης της συμπεριφοράς. Σε αντίθεση με την κοινή, λανθασμένη άποψη, ότι αγνοεί ή αδυνατεί να ερμηνεύσει τις γνωστικές λειτουργίες του ανθρώπου, ο θεμελιώδης συμπεριφορισμός ασχολείται με φαινόμενα όπως η προσοχή, η έννοια, η ενσυναίσθηση και η αυτογνωσία, τα οποία περιγράφει ως το αποτέλεσμα μιας δυναμικής, μακροπρόθεσμης αλληλεπίδρασης ενός βιολογικού οργανισμού με τα γεγονότα του φυσικού κόσμου. Ο συμπεριφοριστής έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις λεγόμενες «γνωστικές λειτουργίες». Aπλώς δεν τις βλέπει ως αιτίες για τη συμπεριφορά, αλλά ως συμπεριφορές η προέλευση των οποίων απαιτεί αιτιολογία. Μια σημαντική έκδοση για επιστήμονες που ασχολούνται με την ερμηνεία φαινομένων σχετικών με την εκπαίδευση, την ψυχοθεραπεία, την ανθρώπινη ανάπτυξη και την καθημερινή κοινωνική ζωή.
Subtitle: 
Θεμελιώδης συμπεριφορισμός, μέθοδοι έρευνας και βασικές αρχές καθορισμού αντιδράσεων και δράσεων
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-442-036-4
Book pages: 
350
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Κελτικής καταγωγής, ο Ρόμπερτ Μέλλον γεννήθηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης και ζει στην Ελλάδα από το 1995. Είναι αναπληρωτής καθηγητής κλινικής ψυχολογίας με πειραματικές προσεγγίσεις συμπεριφοράς στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σπούδασε ψυχολογία στο University of North Carolina στο Charlotte (B.A.) και στο Greensboro (M.A. και Ph.D) και ολοκλήρωσε την πρακτική άσκησή του στο New York University-Bellevue Hospital Clinical Psychology Internship Program. Τιμήθηκε με δύο δίχρονα postdoctoral fellowships στην πειραματική ψυχολογία, στο State University of New York στο Binghamton και στο Columbia University. Έχει διδάξει την ψυχολογία της συμπεριφοράς σε δέκα χώρες. Είναι συγγραφέας πολυάριθμων άρθρων και τριών βασικών εγχειριδίων: "Ψυχοδιαγνωστικές μέθοδοι" (Ελληνικά Γράμματα, 1998), "Η ανάλυση της συμπεριφοράς" (Ελληνικά Γράμματα, 2005), "Ψυχολογία της συμπεριφοράς" (Τόπος, 2007).

Subtitle: 
Θεμελιώδης συμπεριφορισμός, μέθοδοι έρευνας και βασικές αρχές καθορισμού αντιδράσεων και δράσεων
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-442-036-4
Book pages: 
350
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο