Product

Η αναζήτηση του Ίρανον & άλλες ιστορίες

Product

Η αναζήτηση του Κάρβερ

Η αναζήτηση του ιστορικού Ευαγγελίου

Κωδικός:
68742
Manufacturer: 
Description: 

"Η αναζήτηση του ιστορικού Ευαγγελίου", ένα βιβλίο σοφό, τολμηρό και απόλυτα εμπεριστατωμένο, διερευνά σε βάθος τη φύση και την προέλευση του Ευαγγελίου ως λογοτεχνικού είδους. Προσφέρει μια επίκαιρη και προκλητική ανάλυση των ευαγγελίων μέσα στο σαφές και συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο που υποστηρίζεται ότι έζησε ο Ιησούς.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

"Η αναζήτηση του ιστορικού Ευαγγελίου", ένα βιβλίο σοφό, τολμηρό και απόλυτα εμπεριστατωμένο, διερευνά σε βάθος τη φύση και την προέλευση του Ευαγγελίου ως λογοτεχνικού είδους. Προσφέρει μια επίκαιρη και προκλητική ανάλυση των ευαγγελίων μέσα στο σαφές και συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο που υποστηρίζεται ότι έζησε ο Ιησούς. Ερευνά διεξοδικότατα τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στα Κατά Μάρκον και Κατά Ιωάννην ευαγγέλια και αποδεικνύει πως τα ευαγγέλια αυτά όχι μόνο είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, αλλά και ότι προέρχονται από παλαιότερες προφορικές παραδόσεις απ' αυτές της εποχής του Ιησού. Παρουσιάζει θεωρίες γύρω από τον Ιησού προγενέστερες της εποχής του, και ερευνά την προέλευση των αφηγήσεων με αντικείμενο την ζωή του. Ο καθηγητής Γουίλς συγκρίνει και διερευνά τις αναλογίες μεταξύ λαϊκών, μυθιστορηματικών βιογραφιών, όπως το άσεμνο και σατυρικό βιβλίο Ο Βίος του Αισώπου (με παραβολικό περιεχόμενο), και των ευαγγελίων, καταλήγοντας σε συγκλονιστικά συμπεράσματα σχετικά με την προέλευση των ευαγγελίων...
Subtitle: 
Ο Μάρκος, ο Ιωάννης και η γέννηση των ευαγγελίων
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-536-105-1
Book pages: 
438
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Λόρενς Μ. Γουίλς, επίκουρος καθηγητής Βιβλικών Σπουδών στην Επισκοπική Θεολογική Σχολή, στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, έκανε τη διδακτορική διατριβή του στη Θεολογική Σχολή του Χάρβαρτν το 1987. Η έρευνά του επικεντρώνεται στον ιουδαϊσμό και στον χριστιανισμό κατά την ελληνορωμαϊκή εποχή. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων Οι Εβραίοι στην αυλή του ξένου βασιλιά, Παλιοί μύθοι της ιουδαϊκής αυλής, Το εβραϊκό μυθιστόρημα στον αρχαίο κόσμο.

Subtitle: 
Ο Μάρκος, ο Ιωάννης και η γέννηση των ευαγγελίων
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-536-105-1
Book pages: 
438
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο