Product

Η αξιοπιστία της γνώσης

Product

Η αξιοποίηση της γλωσσικής πολυτυπίας στη δημιουργία του ύφους

Η αξιοπιστία των κειμένων της Καινής Διαθήκης

Κωδικός:
15556
Manufacturer: 
Description: 

Ποια γεγονότα της ιστορίας πρέπει να θεωρούνται αξιόπιστα;
Πολλά μαθαίνουμε στο σχολείο ή από προσωπική μας μελέτη. Αλλά, είναι όσα μαθαίνουμε ή διαβάζουμε αξιόπιστα και αληθινά;
Το βιβλίο που δίνει τις απαντήσεις για τα πλέον σοβαρά ερωτήματα - τα υπαρξιακά μας προβλήματα - για το ποιος, δηλαδή, μας έφερε στην ύπαρξη, για ποιο σκοπό ζούμε, που πηγαίνουμε, αν υπάρχει μετά θάνατον ζωή είναι η Καινή Διαθήκη. Μόνον η Καινή Διαθήκη, έχει πλήρεις και ικανοποιητικές απαντήσεις.

3,67 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ποια γεγονότα της ιστορίας πρέπει να θεωρούνται αξιόπιστα; Πολλά μαθαίνουμε στο σχολείο ή από προσωπική μας μελέτη. Αλλά, είναι όσα μαθαίνουμε ή διαβάζουμε αξιόπιστα και αληθινά; Το βιβλίο που δίνει τις απαντήσεις για τα πλέον σοβαρά ερωτήματα - τα υπαρξιακά μας προβλήματα - για το ποιος, δηλαδή, μας έφερε στην ύπαρξη, για ποιο σκοπό ζούμε, που πηγαίνουμε, αν υπάρχει μετά θάνατον ζωή είναι η Καινή Διαθήκη. Μόνον η Καινή Διαθήκη, έχει πλήρεις και ικανοποιητικές απαντήσεις. Όμως, θα ρωτήσουμε: Είναι αυτά που διαβάζουμε μέσα στην Καινή Διαθήκη αξιόπιστα και αληθινά; Ένα καίριο ερώτημα. Αλλά, ας θέσουμε το ερώτημα αυτό διαφορετικά: Ποια γεγονότα είναι τα πλέον αξιόπιστα μέσα στην Παγκόσμια Ιστορία; Είναι π.χ. περισσότερο αξιόπιστες και αληθινές οι πληροφορίες που έχουμε για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, την Ανέγερση του Παρθενώνα ή τον Πελοποννησιακό Πόλεμο απ' ότι για τα αναφερόμενα στην Καινή Διαθήκη; Ο συγγραφέας δείχνει - με στοιχεία ατράνταχτα, από τις γνήσιες πηγές των πληροφοριών- ότι τα Κείμενα της Καινής Διαθήκης είναι σε ασύγκριτο βαθμό τα πλέον αξιόπιστα έναντι όλων των άλλων αρχαίων κειμένων. Και αν χωρούσε κάποιο είδος αμφισβήτησης, η αμφισβήτηση θα έπρεπε να υπάρξει για τη Σαλαμίνα, τον Παρθενώνα ή τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, όμως ΟΥΔΕΠΟΤΕ για όσα καταγράφει η Καινή Διαθήκη! Διαβάστε αυτό το θαυμάσιο και δυνατό βιβλίο. Αξίζει.
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7241-37-1
Book pages: 
34
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σπύρος Φίλος σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Ελλάδα, με μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, στη φιλοσοφία, κοινωνιολογία, θεολογία, ψυχολογία. Πρώην δημόσιος υπάλληλος, διευθυντής στο Υπουργείο Εξωτερικών, έγγαμος και πατέρας πέντε παιδιών.

Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7241-37-1
Book pages: 
34
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο