Product

Η αποκρουστέα μυθολογία

Product

Η αποκρυπτογράφηση του δίσκου της Φαιστού

Η αποκρυπτογράφηση της γραμμικής Β

Κωδικός:
152864
Description: 

Οι γλώσσες του Αρχαίου Κόσμου και οι μυστηριώδεις γραφές τους στις οποίες είναι κωδικοποιημένες, ανεξιχνίαστες επί αιώνες, αποτέλεσαν και αποτελούν ένα από τα πιο περίπλοκα προβλήματα της αρχαιολογίας.

Σ' αυτή τη γοητευτική στην απλότητά της αφήγηση, ο Τζον Τσάντγουικ μας παρουσιάζει πώς ο Μάικλ Βέντρις κατόρθωσε να αποκρυπτογραφήσει την περίφημη Γραμμική Β, αποδεικνύοντας με συγκινητικό τρόπο, εις πείσμα όλων εκείνων των ακαδημαϊκών που ισχυρίζονταν ότι η γραφή αυτή δεν ήταν Ελληνικά, ότι είναι πράγματι μια πέρα για πέρα ελληνική γραφή.

13,60 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι γλώσσες του Αρχαίου Κόσμου και οι μυστηριώδεις γραφές τους στις οποίες είναι κωδικοποιημένες, ανεξιχνίαστες επί αιώνες, αποτέλεσαν και αποτελούν ένα από τα πιο περίπλοκα προβλήματα της αρχαιολογίας. Σ' αυτή τη γοητευτική στην απλότητά της αφήγηση, ο Τζον Τσάντγουικ μας παρουσιάζει πώς ο Μάικλ Βέντρις κατόρθωσε να αποκρυπτογραφήσει την περίφημη Γραμμική Β, αποδεικνύοντας με συγκινητικό τρόπο, εις πείσμα όλων εκείνων των ακαδημαϊκών που ισχυρίζονταν ότι η γραφή αυτή δεν ήταν Ελληνικά, ότι είναι πράγματι μια πέρα για πέρα ελληνική γραφή. "Μια λαμπρή φιλολογική και αρχαιολογική έρευνα και μια απλή συγκινητική ιστoρία" (The Spectator)
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-536-436-0
Book pages: 
219
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-536-436-0
Book pages: 
219
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο