Product

Η αρπαγή της κούτας

Product

Η αρπαγή της Περσεφόνης

Η αρπαγή της Κύπρου

Κωδικός:
84781
Description: 

Δεν έχει άλλο πρόβλημα ο Μπους και τηλεφωνεί κάθε μέρα στον Καραμανλή; Ποιο είναι το ζωτικό συμφέρον των ΗΠΑ που επικαλείται ο Μαρκ Γκρόσμαν; Γιατί το Παρίσι και οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες διάλεξαν παραμονές του δημοψηφίσματος να πουν ότι δε θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ;

13,82 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Δεν έχει άλλο πρόβλημα ο Μπους και τηλεφωνεί κάθε μέρα στον Καραμανλή; Ποιο είναι το ζωτικό συμφέρον των ΗΠΑ που επικαλείται ο Μαρκ Γκρόσμαν; Γιατί το Παρίσι και οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες διάλεξαν παραμονές του δημοψηφίσματος να πουν ότι δε θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ; "Divide et impera" ("διαίρει και βασίλευε") ήταν το έμβλημα των Ρωμαίων αυτοκρατόρων· ίδια ήταν και η συμβουλή του Νικολό Μακιαβέλι στον Ηγεμόνα. Τη διχόνοια έγραψε στους νόμους της "νέας Κύπρου" ο Κόφι Ανάν, που ζητάει ο "Πλανητάρχης" να υπογράψουμε στα γρήγορα. Αν πουν "Ναι" οι Κύπριοι στο δημοψήφισμα, σύντομα θα αναγκαστούν να πουν "Όχι" στην πράξη. Τότε όμως, οι συνέπειες μπορεί να είναι τραγικές. Αντί να "κλείσει", θα έχει "ξανανοίξει" το Κυπριακό. Το σχέδιο Ανάν ακυρώνει την ένταξη της Λευκωσίας στην ΕΕ. Είναι αμερικανική και αντιευρωπαϊκή "λύση". Η Τουρκία μπαίνει από το παράθυρο στην Ένωση, ήδη από τώρα, και η Βρετανία επανακτά ένα μεγάλο μέρος από τα δικαιώματα που είχε ως αποικιακή δύναμη. Οι "βοσνιακού" τύπου ρυθμίσεις του σχεδίου δεν εγκυμονούν μόνο τον κίνδυνο αιματηρών εξελίξεων στη Μεγαλόνησο, αλλά υποθηκεύουν και κάθε μελλοντική δυνατότητα Ελλάδας και Κύπρου να ενταχτούν στην "πρώτη ταχύτητα" της ΕΕ και σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό αμυντικό σχήμα ανεξάρτητο από τις ΗΠΑ. Το βιβλίο αυτό είναι η πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη για τις θεσμικές, στρατιωτικές, ψυχολογικές, κοινωνιολογικές, διεθνοπολιτικές πτυχές του σχεδίου Ανάν. Προκαλεί σε διάλογο τους οπαδούς του "Ναι", που μέχρι τώρα αποφεύγουν την αναφορά στις συγκεκριμένες διατάξεις του. Ο συγγραφέας εντάσσει την ανάλυση του σχεδίου στο γενικότερο πλαίσιο της αμερικανικής στρατηγικής και των επιδιώξεων της Ουάσιγκτον στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Πιστεύει ότι είναι αδύνατο να ερμηνευτεί ως απλή διαμάχη δύο κοινοτήτων, έξω από τους γεωπολιτικούς προσδιορισμούς που το επικαθορίζουν· έξω από το πλαίσιο της "παγκοσμιοποίησης" και μια επεκτεινόμενης "αυτοκρατορίας".
Subtitle: 
Το σχέιδο Ανάν ως εργαλείο της αμερικανικής στρατηγικής στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-14-0916-5
Book pages: 
299
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πήρε Δίπλωμα Εμπεριστατωμένων Σπουδών (DEA) στην Επεξεργασία Πληροφορίας από το Πανεπιστήμιο της Ρεν στη Γαλλία. Εργάστηκε ερευνητικά στο Εθνικό Κέντρο Μελετών για τις Τηλεπικοινωνίες (CNET) της Γαλλίας και την πολυεθνική εταιρεία Schlumberger. Διετέλεσε σύμβουλος του υφυπουργού Άμυνας για θέματα ελληνοποίησης των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων. Από το 1985 έως το 1988 εργάστηκε ως ειδικός συνεργάτης στο γραφείο του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, με κύριο αντικείμενο τις σχέσεις Ανατολής-Δύσης, τον έλεγχο των εξοπλισμών και τις πρωτοβουλίες αφοπλισμού. Από το 1989 έως το 1998, εργάστηκε στη Μόσχα, ως ανταποκριτής της Deutsche Welle, του ΑΠΕ και των εφημερίδων "Νέα", αρχικά και "Ελευθεροτυπία" αργότερα. Άρθρα του για τις ρωσικές και διεθνείς εξελίξεις έχουν δημοσιευθεί σε επιθεωρήσεις στην Ελλάδα, τη Ρωσία και τη Γαλλία.
Έχει δημοσιεύσει μια συλλογή κειμένων που αφορούν την Ελλάδα, από το προσωπικό αρχείο του Γκέοργκι Διμιτρόφ, τη συνέντευξη με την οποία οι γιοι του Νίκου Ζαχαριάδη αποκάλυψαν τις συνθήκες θανάτου του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ και μια συνέντευξη από τον Βαλεντίν Μπερεζκόφ, προσωπικό διερμηνέα του Στάλιν στις συνομιλίες με τον Τσόρτσιλ για την Ελλάδα το 1944, και του Μολότοφ στις συνομιλίες με τον Ρέμπεντροπ το 1939.
Από το 1998 εργάζεται ως πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα "Επενδυτής" και στη συνέχεια "Κόσμος του Επενδυτή" και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Έχουν δημοσιευτεί συνεντεύξεις του από όλους σχεδόν τους βασικούς πρωταγωνιστές του Κυπριακού, όπως ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο Χένρι Κίσιντζερ, ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο Ισμαήλ Τζεμ, ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο Αλέκος Μαρκίδης, ο Σερντάρ Ντενκτάς, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γεράσιμος Αρσένης, ο Γεβγκένι Πριμακόφ, ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν, ο Μίχαελ Στάινερ, ο Τζο Λίπερμαν, ο Μάρτιν Στόουκροφτ και πολλοί άλλοι.

Subtitle: 
Το σχέιδο Ανάν ως εργαλείο της αμερικανικής στρατηγικής στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-14-0916-5
Book pages: 
299
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο