Product

Η αρχή των νεοελληνικών σπουδών

Product

Η αρχή των πάντων

Η αρχή των πάντων

Κωδικός:
147043
Αuthor: 
Description: 

Σε μια εποχή όπου η πίστη και οι φυσικές επιστήμες φαίνεται να έρχονται συνεχώς σε αντιπαράθεση, αναρωτιέται κανείς αν οι θεολόγοι και οι επιστήμονες μπορούν να βρουν κοινά σημεία συμφωνίας. Ναι, απαντάει ο επιφανής θεολόγος Χανς Κινγκ, καθώς υποστηρίζει ότι η θρησκεία και η επιστήμη δεν αποκλείουν η μία την άλλη αλλά αλληλοσυμπληρώνονται.

22,42 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σε μια εποχή όπου η πίστη και οι φυσικές επιστήμες φαίνεται να έρχονται συνεχώς σε αντιπαράθεση, αναρωτιέται κανείς αν οι θεολόγοι και οι επιστήμονες μπορούν να βρουν κοινά σημεία συμφωνίας. Ναι, απαντάει ο επιφανής θεολόγος Χανς Κινγκ, καθώς υποστηρίζει ότι η θρησκεία και η επιστήμη δεν αποκλείουν η μία την άλλη αλλά αλληλοσυμπληρώνονται. Ο Κινγκ επικεντρώνεται στην αρχή όλων των πραγμάτων -του χρόνου, του κόσμου, του ανθρώπου- και, από το Μπιγκ Μπανγκ μέχρι τη Θεωρία της Σχετικότητας, εξετάζει τις απόψεις που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς σχετικά με τις απαρχές του σύμπαντος και της ζωής. Επιχειρεί να συμφιλιώσει τη θεολογία με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις και ισχυρίζεται ότι είναι πλέον αναχρονιστικό το μοντέλο σύγκρουσης μεταξύ τους. Ενώ δέχεται την εξέλιξη όπως την περιγράφουν οι επιστήμονες, είναι υπέρμαχος του ρόλου που είχε ο Θεός στη θέσπιση των νόμων της Φύσης και στη διευκόλυνση της περιπέτειας της Δημιουργίας. Τελικά, ο Χανς Κινγκ προκαλεί τους αναγνώστες να σκεφτούν βαθύτερα για την αρχή των πάντων, εγκαινιάζοντας ένα νέο ξεκίνημα στο διάλογο και στην κατανόηση.
Subtitle: 
Φυσικές επιστήμες και θρησκεία
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-453-537-4
Book pages: 
433
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χανς Κινγκ γεννήθηκε το 1928 σε μια μικρή πόλη κοντά στη Λουκέρνη της Ελβετίας. Είναι θεολόγος και φιλόσοφος, με πλούσιο συγγραφικό έργο, και Πρόεδρος του Ιδρύματος για την Παγκόσμια Ηθική (Stiftung Welthethpos). Από το 1960 μέχρι το 1996 που συνταξιοδοτήθηκε ήταν καθηγητής Οικουμενικής Θεολογίας και διευθυντής του Ινστιτούτου Οικουμενικής Έρευνας (Institute for Ecumenical Research), στο Πανεπιστήμιο του Τίμπινγκεν. Έχει διατελέσει επισκέπτης Καθηγητής στη Νέα Υόρκη, στη Βασιλεία, στο Σικάγο, στο Αν Άρμπορ του Μίσιγκαν και στο Χιούστον του Τέξας. Από το 1962 ως το 1965 υπηρέτησε ως επίσημος εντεταλμένος θεολογικός σύμβουλος (peritus) στο δεύτερο συμβούλιο του Βατικανού, που συνήλθε υπό τον Πάπα Ιωάννη XXIII. Ο Ηans Kung συνεργάζεται ως επιστημονικός επιμελητής σε επιστημονικά περιοδικά και έχει γράψει πολλά βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές διαφορετικές γλώσσες. Συνέταξε τη "Διακήρυξη για μια Παγκόσμια Ηθική" για το Κοινοβούλιο των Θρησκειών του Κόσμου το 1993 και την πρόταση του InterAction Council για την "Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρώπινων Ευθυνών" το 1997. Το 2001 προσκλήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ως μέλος της Ομάδας Διαπρεπών Προσώπων, που είναι η συγγραφική ομάδα του Μανιφέστου των Ηνωμένων Εθνών "Γεφυρώνοντας το Χάσμα. Διάλογος Πολιτισμών". Το 2007 έγινε μέλος της επιτροπής του Παγκόσμιου Ανθρωπιστικού Φόρουμ (Γενεύη) που συγκλήθηκε από τον Κoffi Annan. Είναι κάτοχος πολλών βραβείων και τιμητικών διακρίσεων από διάφορα πανεπιστήμια.

Subtitle: 
Φυσικές επιστήμες και θρησκεία
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-453-537-4
Book pages: 
433
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο