Product

Η ασφάλεια της Ελλάδας σ' ένα μεταψυχροπολεμικό περιβάλλον

Product

Η ασφάλεια του καθεστώτος

Η ασφάλεια της Ελλάδος

Κωδικός:
99398
Manufacturer: 
Description: 

Οι σκέψεις που συμπυκνώνονται στις σελίδες που ακολουθούν, επιζητούν να φωτίσουν τις θεατές και αθέατες όψεις του προβλήματος της εθνικής μας ασφάλειας.

Ο γράφων επιμένει αυτά τα χρόνια -συχνά ως φωνή βοώντος εν τη ερήμω- να δείχνει τον κλιμακούμενο στρατιωτικό εκβιασμό της Τουρκίας και το αδικαιολόγητο, ελλαδικό φοβικό σύνδρομο. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ο στρατιωτικός εκβιασμός είναι αντικειμενικό γεγονός. Και μετρήσιμο. Η φοβία είναι ψυχολογικόν γεγονός. Παράγεται και συντηρείται από δειλές ελιτικές μονάδες και ομάδες και στελέχη της εξουσίας. [...]

7,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι σκέψεις που συμπυκνώνονται στις σελίδες που ακολουθούν, επιζητούν να φωτίσουν τις θεατές και αθέατες όψεις του προβλήματος της εθνικής μας ασφάλειας. Ο γράφων επιμένει αυτά τα χρόνια -συχνά ως φωνή βοώντος εν τη ερήμω- να δείχνει τον κλιμακούμενο στρατιωτικό εκβιασμό της Τουρκίας και το αδικαιολόγητο, ελλαδικό φοβικό σύνδρομο. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ο στρατιωτικός εκβιασμός είναι αντικειμενικό γεγονός. Και μετρήσιμο. Η φοβία είναι ψυχολογικόν γεγονός. Παράγεται και συντηρείται από δειλές ελιτικές μονάδες και ομάδες και στελέχη της εξουσίας. [...] (από τα προλεγόμενα του βιβλίου)
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7827-24-4
Book pages: 
109
Book Dimensions: 
17χ10
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Στέλιος Παπαθεμελής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Από το 1974 εκλέγεται συνεχώς βουλευτής. Άσκησε κατά καιρούς κυβερνητικά καθήκοντα στα Υπουργεία Παιδείας, Μακεδονίας-Θράκης και Δημόσιας Τάξεως. Διάβασε και εξακολουθεί να διαβάζει πολύ και πολλά και προπαντός ιστορία. Έγραψε δοκίμια, μελετήματα και λόγους. Κύριο εργαλείο της πολιτικής του ανάλυσης είναι ο Θουκυδίδης και η κλασική σκέψη γενικότερα. Από αυτήν και το Ευαγγέλιο αντλεί τις πνευματικές "σταθερές" του. Τελευταία του βιβλία είναι: "Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί" (Εκδόσεις Καστανιώτη), "Αντιστεκόμαστε" (Εκδόσεις Καστανιώτη), "Το άλας της γης ή Περί Ορθοδοξίας και πολιτικής" (Εκδόσεις Παρουσία, "Η αλήθεια έχει αγκάθια" (Εκδόσεις Γερμανός), "Μπορούμε και πρέπει να πάμε μπροστά" (Εκδόσεις Γερμανός), "Ρήξη", "Για να κάνουμε την κρίση ευκαιρία" (Εκδόσεις Καστανιώτη).

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7827-24-4
Book pages: 
109
Book Dimensions: 
17χ10
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο