Product

Η αυτοκρατορική μνήμη του αίματος

Product

Η αυτοκτονία του χρόνου

Η αυτοκρατορική Ρωσία (1613-1917)

Κωδικός:
138342
Description: 

Η παρούσα μονογραφία επιχειρεί να καλύψει ένα κενό στην ελληνόγλωσση βιβλιογραφία. Παρουσιάζει τρεις αιώνες ιστορίας της Ρωσίας, από την άνοδο του δυναστικού οίκου των Ρομανώφ στο ρωσικό θρόνο μέχρι και την πτώση του (1613-1917). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο η Ρωσία πραγματοποιεί μια τεράστια εδαφική επέκταση και μεταβάλλεται σε ευρασιατική αυτοκρατορία, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο ευρωπαϊκό και, βαθμιαία, και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

17,10 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η παρούσα μονογραφία επιχειρεί να καλύψει ένα κενό στην ελληνόγλωσση βιβλιογραφία. Παρουσιάζει τρεις αιώνες ιστορίας της Ρωσίας, από την άνοδο του δυναστικού οίκου των Ρομανώφ στο ρωσικό θρόνο μέχρι και την πτώση του (1613-1917). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο η Ρωσία πραγματοποιεί μια τεράστια εδαφική επέκταση και μεταβάλλεται σε ευρασιατική αυτοκρατορία, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο ευρωπαϊκό και, βαθμιαία, και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Ταυτόχρονα όμως η χώρα αποξενώνεται από την βυζαντινή της κληρονομιά, ενώ πραγματοποιείται η ταύτισή της με τη Δύση σε όλους τους τομείς, με τη νέα της πρωτεύουσα, την Αγία Πετρούπολη, να καθίσταται το σύμβολο του εξευρωπαϊσμού. Η επισκόπηση αυτή, που αναφέρεται στην πολιτική, την κοινωνική και την πνευματική πορεία της αυτοκρατορικής Ρωσίας και στους κύριους συντελεστές της, έχει εισηγητικό χαρακτήρα. Συνοδεύεται από ειδική βιβλιογραφία, χάρτες και φωτογραφίες, που στοχεύουν στην πληρέστερη πληροφόρηση, αλλά και στη διευκόλυνση της περαιτέρω μελέτης για τον κάθε ενδιαφερόμενο.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-01-1242-8
Book pages: 
311
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Γιάννα Κατσόβσκα-Μαλιγκούδη, σπούδασε Σλαβική και ιστορία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα Πανεπιστήμια της Πράγας και του Μunster. Είναι Καθηγήτρια Ιστορίας και Πολιτισμού Σλαβικών Λαών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εξέδωσε μια σειρά σχετικών μονογραφιών και μελετών για τους Σλάβους γενικά και τις σχέσεις τους με το Βυζάντιο στο παρελθόν, όπως "Οι Σλάβοι των Βαλκανίων", "Η αυτοκρατορική Ρωσία" (εκδόσεις Gutenberg), "Ρωσο-βυζαντινές συνθήκες του 10ου αιώνα", "Η παρουσία του μεσαιωνικού Ελληνισμού στην κεντρική Ευρώπη", "Το κράτος του Κιέβου", "Το κράτος της Μόσχας" κ.ά.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-01-1242-8
Book pages: 
311
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο