Product

Η βαλίτσα της Χάνα

Product

Η βαλίτσα του ξένου

Η βαλίτσα του Γιώργη Πικρογιώργη

Κωδικός:
97408
Description: 

Σκεφτόμουν πως αποφασίζω να σου διηγηθώ τη ζωή του Γιώργη Πικρογιώργη, σε μια εποχή που ο πλούτος και η πολυτέλεια αφαίμαξαν και ξεζούμισαν ό,τι ακόμα από ιδανικό επιμένει να ζει και να αντέχει στα σκληρά χτυπήματα του σύγχρονου κόσμου.
Σ' έναν κόσμο που εθελοτυφλεί και θέλει να πιστεύει πως ξεχάστηκε πια η ανθρώπινη συμπόνια και πως αποτελούν παρελθόν η αγάπη και η αλληλεγγύη για τον απλό άνθρωπο, γι' αυτόν που πεινάει και υποφέρει και που παραμένει υποχείριο των ισχυρών του κόσμου.

13,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σκεφτόμουν πως αποφασίζω να σου διηγηθώ τη ζωή του Γιώργη Πικρογιώργη, σε μια εποχή που ο πλούτος και η πολυτέλεια αφαίμαξαν και ξεζούμισαν ό,τι ακόμα από ιδανικό επιμένει να ζει και να αντέχει στα σκληρά χτυπήματα του σύγχρονου κόσμου. Σ' έναν κόσμο που εθελοτυφλεί και θέλει να πιστεύει πως ξεχάστηκε πια η ανθρώπινη συμπόνια και πως αποτελούν παρελθόν η αγάπη και η αλληλεγγύη για τον απλό άνθρωπο, γι' αυτόν που πεινάει και υποφέρει και που παραμένει υποχείριο των ισχυρών του κόσμου. Για σένα, τον κολασμένο της γης, όπως σε αποκαλούσε σε όλο του το βίο ο ήρωας του μυθιστορήματος, έδωσε όλη του τη ζωή, ελπίζοντας πως θα σε απαλλάξει απ' τους αδικητές και τους καταπιεστές που δε σ' άφησαν να σηκώσεις κεφάλι σ' όλη σου τη ζωή.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-224-982-Χ
Book pages: 
313
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η συγγραφική δραστηριότητα του ξεκινάει απ' τη προδικτατορική "Αυγή" και στη συνέχεια όταν βρεθεί κυνηγημένος από τη χούντα καταφεύγει στη Σοβιετική Ένωση όπου δημοσιογραφεί και δημοσιεύει τα διηγήματα του στην εφημερίδα "Νέος Δρόμος". Εκεί αρχίζει και δημοσιεύει διάφορες κριτικές μελέτες που αφορούν ευρύτερα το χώρο της τέχνης. Πολλά απ' τα διηγήματα του δημοσιεύονται απ' το "Βήμα του Λονδίνου". Μια από τις εργασίες του, "Η στρατευμένη τέχνη στο έργο του Αισχύλου", βραβεύεται με το μετάλλιο Λένιν από το υπουργείο Παιδείας της ΕΣΣΔ, στην πόλη Βόλγα του Καζάν το 1974. 0 Μπάμπης Ιωάννου είναι απόφοιτος του Ινστιτούτου Α. Οστρόβσκι, θεάτρου και Καλών Τεχνών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σ' ένα μικρό χωριό της Καστοριάς στα δύσκολα χρόνια του Εμφυλίου πολέμου. Με τις τραγικές εικόνες των παιδικών του χρόνων θα σημαδευτούν πολλοί από τους ήρωες στο λογοτεχνικό του έργο. Με τη λήξη του Εμφύλιου μαθητής ακόμα στο δημοτικό και στη συνέχεια στην Αθήνα όπου πηγαίνει στο γυμνάσιο, θα υποστεί όλους τους διωγμούς της Ασφάλειας για τα πολιτικά του φρονήματα. Ο Μπάμπης Ιωάννου εργάστηκε σε διάφορα θέατρα της Σοβιετικής Ένωσης σαν σκηνοθέτης και σαν ηθοποιός. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, όταν πέφτει η Χούντα, δημοσιεύονται διάφορα διηγήματα του καθώς και άλλες εργασίες σε διάφορα περιοδικά. Το πρώτο του βιβλίο "Οι κραυγές των ηρώων" κυκλοφορεί το 1998 απ' τις εκδόσεις "Αικ. Ρουμελιώτη". Σε συνέχεια, το 2005, κυκλοφορεί από τη "Σύγχρονη Εποχή" το ιστορικό του μυθιστόρημα "Η βαλίτσα του Γιώργη Πικρογιώργη".

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-224-982-Χ
Book pages: 
313
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο