Product

Η βαριάντα του Λίνεμπουργκ

Product

Η βάρκα με τις πεταλίδες

Η βαριάντα του Λίνεμπουργκ

Κωδικός:
121837
Manufacturer: 
Description: 

Ένας πυροβολισμός κλείνει τη ζωή ενός πλούσιου Γερμανού επιχειρηματία. Ατύχημα, αυτοκτονία ή δολοφονία; Ή μήπως είναι η εκτέλεση μιας απόφασης; Και για ποια εποχή; Η αληθινή απάντηση είναι άλλη: πρόκειται για μια σκακιστική κίνηση. Πίσω από αυτή τη χειρονομία ανοίγεται διάπλατα μια κόλαση που έχει μορφή σκακιέρας. Πηγαίνοντας προς τα πίσω, κίνηση με κίνηση, θα βρούμε δύο μετρ του παιχνιδιού που αντιτίθενται στα πάντα και εμψυχώνονται από ένα ανεξάντλητο μίσος· διασχίζουν τα χρόνια και τους πολιτικούς κατακλυσμούς με κύριο μέλημά τους πώς θα ακονίζουν τα όπλα τους για να επικρατήσουν.

5,93 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένας πυροβολισμός κλείνει τη ζωή ενός πλούσιου Γερμανού επιχειρηματία. Ατύχημα, αυτοκτονία ή δολοφονία; Ή μήπως είναι η εκτέλεση μιας απόφασης; Και για ποια εποχή; Η αληθινή απάντηση είναι άλλη: πρόκειται για μια σκακιστική κίνηση. Πίσω από αυτή τη χειρονομία ανοίγεται διάπλατα μια κόλαση που έχει μορφή σκακιέρας. Πηγαίνοντας προς τα πίσω, κίνηση με κίνηση, θα βρούμε δύο μετρ του παιχνιδιού που αντιτίθενται στα πάντα και εμψυχώνονται από ένα ανεξάντλητο μίσος· διασχίζουν τα χρόνια και τους πολιτικούς κατακλυσμούς με κύριο μέλημά τους πώς θα ακονίζουν τα όπλα τους για να επικρατήσουν. Το γεγονός ότι ο ένας είναι Εβραίος και ότι ο άλλος υπήρξε ναζιστής αξιωματικός δεν αποτελεί παρά μία από τις παραμέτρους του θεωρήματος. Ο νυν παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, Γκάρυ Κασπάροφ, είπε κάποτε: "Το σκάκι είναι το πιο βίαιο άθλημα που υπάρχει". Αυτό το απέριτο, φωτεινό και έντονο μυθιστόρημα, το επιβεβαιώνει, ξεδιπλώνοντας την πλοκή του σαν μια συναρπαστική παρτίδα σκάκι, ενώ ταυτόχρονα μας αποκαλύπτει ένα συγγραφέα.
Publications Date: 
1995
Book ISBN: 
960-235-586-7
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
17χ10
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πάολο Μαουρένσιγκ γεννήθηκε το 1943 στην Γκορίτσια και ζει στο Ούντινε, όπου εργάζεται ως εμπορικός πράκτορας. "Η βαριάντα του Λίνεμπουργκ" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Έχει κυκλοφορήσει αρκετά μυθιστορήματα και συλλογές διηγημάτων.

Publications Date: 
1995
Book ISBN: 
960-235-586-7
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
17χ10
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο