Product

Η βυζαντινή παραμυθητική επιστολή

Product

Η βυζαντινή Ρόδος και οι μουσουλμάνοι

Η βυζαντινή πόλη

Κωδικός:
140009
Αuthor: 
Description: 

Το ανά χείρας βιβλίο αποτελεί συνθετική προσέγγιση μιας ιστορίας εξαιρετικά περίπλοκης: της ιστορίας της πρωτεύουσας και των πόλεων μιας αυτοκρατορίας, η ζωή της οποίας παρατάθηκε από την υστερορωμαϊκή εποχή μέχρι τα μέσα του 15ου αι., εκεί όπου κέντρα διαμορφωμένα κατά την αρχαιότητα έπρεπε να συνυπάρξουν δίπλα σε νεοθεμελιωμένες πόλεις.

21,81 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το ανά χείρας βιβλίο αποτελεί συνθετική προσέγγιση μιας ιστορίας εξαιρετικά περίπλοκης: της ιστορίας της πρωτεύουσας και των πόλεων μιας αυτοκρατορίας, η ζωή της οποίας παρατάθηκε από την υστερορωμαϊκή εποχή μέχρι τα μέσα του 15ου αι., εκεί όπου κέντρα διαμορφωμένα κατά την αρχαιότητα έπρεπε να συνυπάρξουν δίπλα σε νεοθεμελιωμένες πόλεις. Είναι η ιστορία της οριστικής κρίσης των πολεοδομικών προτύπων που είχαν διαμορφωθεί στις αρχαίες μήτρες και της επιβολής της χριστιανικής "νέας πόλεως"· της εγκατάλειψης της αγοράς και της δύσκολης παραμονής, κατά τον πρώιμο Μεσαίωνα, στο εσωτερικό περιορισμένων και οχυρωμένων χώρων -πόλεων ωσάν κάστρα-, πίσω από τείχη που συχνά είχαν, κατά μέγα μέρος, ανεγερθεί με υλικό τα διαμελισμένα κατάλοιπα των αρχαίων πόλεων αλλά είναι επίσης και η ιστορία μιας ανάκτησης, που για ποικίλους λόγους ακολούθησε διαφορετικές κατευθύνσεις από εκείνες της Δύσης, η οποία σε μεγάλο βαθμό υπήρξε και υπεύθυνη για τη διακοπή της ιστορίας αυτής. Πρόκειται τέλος για τη συνθετική προσέγγιση της ιστορίας μιας έσχατης ανάκαμψης, μιας ισχυρής αντίστασης απέναντι στην οθωμανική και τη "φράγκικη" πίεση, μέχρι το δραματικό τέλος της αυτοκρατορίας της Ανατολής.
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-05-1399-6
Book pages: 
263
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Έννιο Κόντσινα γεννήθηκε το 1944 στη Βενετία. Διετέλεσε τακτικός καθηγητής Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής στη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Τεργέστης και στη συνέχεια καθηγητής στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Βενετίας. Εδώ και πολλά χρόνια είναι τακτικός καθηγητής Ιστορίας της Βυζαντινής Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ca Foscari της Βενετίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη της ιστορίας της Εγγύς Ανατολής, της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Τουρκίας.
Kυριότερα έργα του: "Venezia nell'eta moderna. Struttura e funzioni" [Η πόλη της Βενετίας κατά τα νεότερα χρόνια. Δομή και λειτουργίες], 1989· "Storia dell'architettura di Venezia. Dal VII al XX secolo" [Ιστορία της αρχιτεκτονικής της Βενετίας. Από τον 7ο έως τον 20ό αιώνα], 1995· "Tempo novo". Venezia e il Quattrocento" ["Tempo Novo". Η Βενετία και ο 15ος αιώνας], 2006· "L'Arsenale delle Repubblica di Venezia" [Ο ναύσταθμος της Βενετίας], 1984· "Navis. L'umanesimo sul mare" [Navis. Ο ουμανισμός στη θάλασσα], 1990· "Dell'arabico". A Venezia, tra Rinascimento e Oriente" ["Dell'arabico". Στη Βενετία, μεταξύ Αναγέννησης και Ανατολής], 1994· "Il Doge e il Sultano. Doc ve Sultan" [Ο Δόγης και ο Σουλτάνος. Doc ve Sultan, δίγλωσση έκδοση, ιταλικά και τουρκικά], 1994· "Fondaci. Architettura, arte e mercatura tra Levante, Venezia e Alemagna" [Φόντακο. Αρχιτεκτονική, τέχνη και εμπόριο μεταξύ της Ανατολής, της Βενετίας και της Γερμανίας], 1997· "Le arti di Bisanzio" [Οι τέχνες στο Βυζάντιο], 2002· "Venezia e Istanbul. Incontri, confronti e scambi" [Βενετία και Πόλη. Συναντήσεις, αντιθέσεις και ανταλλαγές], 2007.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-05-1399-6
Book pages: 
263
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο