Product

Η γένεση του γραπτού νόμου στη δωρική Κρήτη

Product

Η γένεση του κεφαλαίου

Η γένεση του θεϊκού ανθρώπου στις αρχαίες θρησκείες

Κωδικός:
73648
Manufacturer: 
Description: 

Μέσα από ποικίλες ιδεολογικές ζυμώσεις γεννήθηκε στον αρχαίο κόσμο και εξελίχθηκε η ιδέα του Θεανθρώπου, ενός ενδιάμεσου μεταξύ του Ύψιστου Θεού και των ανθρώπων, που γινόταν αποδέκτης των παρακλήσεων των θνητών και μεσολαβούσε για την ευημερία τους στον Ύψιστο Πατέρα του.

16,51 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μέσα από ποικίλες ιδεολογικές ζυμώσεις γεννήθηκε στον αρχαίο κόσμο και εξελίχθηκε η ιδέα του Θεανθρώπου, ενός ενδιάμεσου μεταξύ του Ύψιστου Θεού και των ανθρώπων, που γινόταν αποδέκτης των παρακλήσεων των θνητών και μεσολαβούσε για την ευημερία τους στον Ύψιστο Πατέρα του. Βαθμηδόν η ιδέα του Θεανθρώπου εξελίχθηκε σε παντοδύναμη και πολυσχιδή θρησκευτική μορφή ιερού θαυματουργού άνδρα, προφήτη, γιατρού, αστρολόγου, φυσιολόγου, βοτανολόγου, ιερέα, που σχετιζόταν άμεσα με τα τελετουργικά και πολιτισμικά δρώμενα. Σταδιακά οι υπεράνθρωποι αυτοί ανυψώνονταν στο επίπεδο των θεϊκών θεραπευτών κάθε Κακού, ώσπου στο τέλος ανακηρύχθηκαν σωτήρες των ανθρώπων. Η ιστορία των προσώπων αυτών, ιστορικών ή μυθικών, μέσα από τα οποία πήγαζε θεϊκή δύναμη, ξεκινά από την πρωτόγονη εποχή και συνεχίζεται έως τη χριστιανική περίοδο.
Subtitle: 
Μελέτη πηγών από την αρχαιότητα έως το Βυζάντιο
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-04-1771-7
Book pages: 
527
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Αναστασία Βακαλούδη γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει master και διδακτορικό δίπλωμα (Ph. D) στη Βυζαντινή Ιστορία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έχει παρακολουθήσει κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών Βυζαντινής Ιστορίας στο Ludwig Maximilians Universitat του Μονάχου και έχει αποκτήσει μεταπτυχιακή εξειδίκευση επιμορφωτών στη Διδακτική και Παιδαγωγική Αξιοποίηση των Υπολογιστικών και Δικτυακών Τεχνολογιών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (πτυχές σχεδιασμού, ανάπτυξης, διδακτικής χρήσης εργαλείων ηλεκτρονικών υπολογιστών και δικτύων) από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι φιλόλογος, ασχολείται με τη Διδακτική και Παιδαγωγική Αξιοποίηση των Υπολογιστικών και Δικτυακών Τεχνολογιών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, γνωρίζει τρεις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά), έχει δώσει διαλέξεις σε πανεπιστήμια και έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με τις εξελίξεις στον επιστημονικό χώρο της Ιστορίας, αλλά και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνέδρια και δρώμενα, σχετικά με τη Γλώσσα, το Θέατρο, την Προστασία του Περιβάλλοντος και τις Νέες Τεχνολογίες, σε συνδυασμό με την εκπαιδευτική κοινότητα και τις δραστηριότητές της. Είναι μέλος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, έχει διδακτικό και ερευνητικό έργο στο Πανεπιστήμιο σε προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και ερευνητικά προγράμματα Ιστορίας, και έχει διδάξει σε Επιμορφωτικά Κέντρα της Θεσσαλονίκης το μάθημα της Ιστορίας σε καθηγητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Subtitle: 
Μελέτη πηγών από την αρχαιότητα έως το Βυζάντιο
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-04-1771-7
Book pages: 
527
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο