Product

Η γλώσσα της αγάπης

Product

Η γλώσσα της αυτοκρατορίας

Η γλώσσα της αλλαγής

Κωδικός:
18678
Manufacturer: 
Description: 

Σε αυτό το βιβλίο αναφοράς, ο κορυφαίος σε θέματα θεραπευτικής και ανθρώπινης επικοινωνίας καθηγητής Πολ Βατζλάβικ επισημαίνει μια βασική αντίφαση στη χρήση της γλώσσας από τους θεραπευτές. Τα επικοινωνιακά μηνύματα που προβάλλουν κατά τη θεραπεία, ενώ αποδίδονται στη σκοτεινή, ασύνειδη πλευρά της διάνοιας, μεταφράζονται συνήθως, κατά τον κλινικό διάλογο, στη δήθεν θεραπευτική γλώσσα του λογικού και του συνειδητού.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σε αυτό το βιβλίο αναφοράς, ο κορυφαίος σε θέματα θεραπευτικής και ανθρώπινης επικοινωνίας καθηγητής Πολ Βατζλάβικ επισημαίνει μια βασική αντίφαση στη χρήση της γλώσσας από τους θεραπευτές. Τα επικοινωνιακά μηνύματα που προβάλλουν κατά τη θεραπεία, ενώ αποδίδονται στη σκοτεινή, ασύνειδη πλευρά της διάνοιας, μεταφράζονται συνήθως, κατά τον κλινικό διάλογο, στη δήθεν θεραπευτική γλώσσα του λογικού και του συνειδητού. Ο δρ. Βατζλάβικ υποστηρίζει πως αυτή ακριβώς η παράξενη γλώσσα του ασύνειδου είναι το κλειδί για την προσπέλαση στις μόνες περιοχές της διάνοιας όπου μπορεί να πραγματοποιηθεί η θεραπευτική αλλαγή. "Η γλώσσα της αλλαγής" μπορεί να βοηθήσει τον θεραπευτή να συλλάβει την ουσία της ειδικής γλώσσας του ασύνειδου και να τη χρησιμοποιήσει στη θεραπευτική διαδικασία.
Subtitle: 
Στοιχεία θεραπευτικής επικοινωνίας
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-04-0402-Χ
Book pages: 
204
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Paul Watzlawick υπήρξε ερευνητής του Mental Research Institute και καθηγητής στο Τμήμα Ψυχιατρικής και Επιστημών της Συμπεριφοράς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Stanford. Ήταν μέλος της περίφημης ομάδας του Palo Alto της Καλιφόρνιας, που ασχολήθηκε με τη μελέτη της σχιζοφρένειας. Ανέπτυξε τη Βραχεία Στρατηγική Θεραπεία και διερεύνησε την εφαρμογή της συστηματικής προσέγγισης στην κλινική πράξη και σε ευρύτερα συστήματα. Είναι επίσης συγγραφέας πολύ σημαντικών βιβλίων.

Subtitle: 
Στοιχεία θεραπευτικής επικοινωνίας
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-04-0402-Χ
Book pages: 
204
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο