Product

Η γλώσσα των αγγέλων

Product

Η γλώσσα των γραμμών ή η ιχνογραφία στο σχολείο

Η γλώσσα των γλωσσών: Η λεξαριθμική θεωρία

Κωδικός:
101957
Description: 

Η Θεωρία, υπό τους ισοδυνάμους ανωτέρω τίτλους, εκυκλοφόρησε το έτος 1989, ως μέρος του πενταετούς (1987-1992) ερευνητικού προγράμματος, εγκριθέντος από τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Βιομηχανίας (Έρευνας και Τεχνολογίας), υπό τον τίτλον, "Μαθηματική Μελέτη της Ελληνικής Γλώσσης."

Σημείωση: Ουσιωδώς ο κύριος τίτλος είναι "Η λεξαριθμική θεωρία". Το "Η γλώσσα των γλωσσών" ετέθη δι’ εμπορικούς λόγους.

30,57 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Θεωρία, υπό τους ισοδυνάμους ανωτέρω τίτλους, εκυκλοφόρησε το έτος 1989, ως μέρος του πενταετούς (1987-1992) ερευνητικού προγράμματος, εγκριθέντος από τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Βιομηχανίας (Έρευνας και Τεχνολογίας), υπό τον τίτλον, "Μαθηματική Μελέτη της Ελληνικής Γλώσσης." Σημείωση: Ουσιωδώς ο κύριος τίτλος είναι "Η λεξαριθμική θεωρία". Το "Η γλώσσα των γλωσσών" ετέθη δι’ εμπορικούς λόγους. Το σύγγραμμα αποτελεί το υπόδειγμα εφαρμογής της λεξαριθμικής θεωρίας εν τή δομή της ελληνικής γλώσσης με βασικόν αναλυτικόν όργανον την γνωμονικήν ακολουθίαν (τόν Νόμον της Ομοιότητος): Ο ερευνητής, προκειμένου να μελετήσει το σημασιολογικόν και εννοιολογικόν περιεχόμενον του ονόματος (λέξεως) εν σχέσει με τον τρόπον που αυτό μεταβάλλεται εν ομοιότητι διαχρονικώς και εν σχέσει με τας άλλας όμοιας μορφάς ονομάτων εν τή δομή της ελληνικής γλώσσης, πρέπει να εφαρμόση την Λεξαριθμικήν Θεωρίαν κατ’ αυτόν τον τρόπον.
Publications Date: 
1989
Book pages: 
448
Publication Place: 
Λάρισα

Ο καθηγητής Κοσμάς Μαρκάτος του Μιλτιάδου και της Μαρίας γεννήθηκε στη Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε Φυσική και Mαθηματικά στο Πανεπιστήμιον Αθηνών (Ελλάς: 1960-1966) και Αριθμητική Ανάλυση στο Πανεπιστήμιο του Μπάαθ (Βρετανία: 1973 -1975) με υποτροφία τού Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Είναι τελειόφοιτος της Σχολής Μονωδίας των Ωδείων, Εθνικό (Αθήνα) και Δημοτικό (Λάρισα). Δίδαξε στα Σχολεία των Ελληνικών Κοινοτήτων της Αιγύπτου ως διευθυντής (Πόρτ Σάιντ). Μετανάστευσε στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (1971-1973). Από του έτους 1973 μελετά την δομή της Ελληνικής Γλώσσης και την τεχνολογία των Ελλήνων. Από του έτους 1976 μέχρι το 2005 υπήρξε καθηγητής του Τεχνολογικού Έκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Λάρισας, συντονίσας και πραγματοποιήσας δύο ερευνητικά προγράμματα, "Μαθηματική μελέτη της δομής της Ελληνικής Γλώσσης» και «Τριγωνισμός του Ελληνικού Κόσμου", (αμφότερα πενταετούς διαρκείας). Εις το δεύτερον μετείχε και η κόρη μου Μαρία Μαρκάτου, χωροτάκτης-περιφερειολόγος μηχανικός. Είναι ιδρυτής της Λεξαριθμικής Θεωρίας (Αξιωματική Θεωρία μελέτης και παραγωγής γνώσεως επί παντός επιστητού - δια της Ελληνικής Γλώσσης - ΤΕΙ Λάρισας 1976) * Είναι ο πρόδρομος ιδρύσεως όλων των Παραρτημάτων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), διατελέσας πρόεδρος του πρώτου Παραρτήματος (Θεσσαλία) επί σειράν ετών. Είναι ιδρυτής (μετά της συζύγου του Αναστασίας Μαρκάτου Μιαμοπούλου και της κόρης του Μαρίας Κ. Μαρκάτου) της Εταιρείας «Ελληνικός Λόγος» δια την μελέτη και προάσπιση του Ελληνισμού. Υπήρξε εκδότης και συντάκτης των περιοδικών εκδόσεων, ΠΑΜΜΕΓΑΣ (ΠΑγκόσμιος Μαθηματική Μελέτη Ελληνικής ΓλώσσΑΣ) και ΕυρωΕλλάς (η Ευρεία Ελλάς) δια την αφύπνιση των Νεοελλήνων και την επανασύνδεση με τις παμπάλαιες ρίζες τους. Από του έτους 1976, επίσης, με διαλέξεις, ημερίδες και συνέδρια κάθε εμβελείας, ραδιοφωνικές, τηλεοπτικές εκπομπές και συνεντεύξεις, διακηρύσσει και αποδεικνύει την παγκοσμιότητα της Ελληνικής Γλώσσας, την μητρότητα και την ελληνογένειαν λαών και γλωσσών.

Publications Date: 
1989
Book pages: 
448
Publication Place: 
Λάρισα