Product

Η γυναίκα του πιθήκου

Product

Η γυναίκα του Πόρτο Πιμ και άλλες ιστορίες

Η γυναίκα του πιλότου

Κωδικός:
60616
Αuthor: 
Description: 

Αργά, μια νύχτα, κάποιος χτυπάει την πόρτα της Κάθριν Λάιονς. Της φέρνει τα χειρότερα νέα που θα μπορούσε να ακούσει ποτέ η γυναίκα ενός πιλότου. Όμως η έκρηξη του αεροπλάνου που κυβερνούσε ο άντρας της Τζακ δεν ήταν ένα απλό ατύχημα και η Κάθριν θα έρθει αντιμέτωπη με γεγονότα που η ίδια δεν μπορούσε να φανταστεί. Βασισμένη σε ελάχιστα στοιχεία -ένα τσαλακωμένο χαρτί, έναν αριθμό τηλεφώνου, μερικούς στίχους- η Κάθριν αποφασίζει να μάθει ποιος ήταν, στα αλήθεια, ο άντρας με τον οποίο έζησε δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια.

14,38 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αργά, μια νύχτα, κάποιος χτυπάει την πόρτα της Κάθριν Λάιονς. Της φέρνει τα χειρότερα νέα που θα μπορούσε να ακούσει ποτέ η γυναίκα ενός πιλότου. Όμως η έκρηξη του αεροπλάνου που κυβερνούσε ο άντρας της Τζακ δεν ήταν ένα απλό ατύχημα και η Κάθριν θα έρθει αντιμέτωπη με γεγονότα που η ίδια δεν μπορούσε να φανταστεί. Βασισμένη σε ελάχιστα στοιχεία -ένα τσαλακωμένο χαρτί, έναν αριθμό τηλεφώνου, μερικούς στίχους- η Κάθριν αποφασίζει να μάθει ποιος ήταν, στα αλήθεια, ο άντρας με τον οποίο έζησε δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια. Ένα βιβλίο που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σ' όλο τον κόσμο, ένα μυθιστόρημα γραμμένο με πάθος, κι ένα ερώτημα που αφορά όλους μας: είναι ποτέ δυνατόν να γνωρίσουμε πραγματικά καλά έναν άλλο άνθρωπο; "Αν βρίσκεστε δεσμευμένοι σε οποιουδήποτε είδους μακροχρόνια σχέση, θα βρείτε αυτό το βιβλίο συναρπαστικό". (Όπρα Γουίνφρεϊ)
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-03-3118-9
Book pages: 
349
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Anita Shreve μεγάλωσε στην πολιτεία της Μασαχουσέτης και άρχισε να γράφει λογοτεχνία ενώ εργαζόταν σαν καθηγήτρια λυκείου. Παρότι το πρώτο της βιβλίο, τα διηγήματα "Past the Island, Drifting" τιμήθηκαν με το βραβείο O. Henry το 1975, ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, θεωρώντας ότι δεν μπορούσε να αρκεστεί στη συγγραφική της ιδιότητα. Ταξίδεψε στην Αφρική, έζησε τρεις μήνες στην Κένυα γράφοντας άρθρα που εμφανίστηκαν στα περιοδικά "Quest", "US", "Newsweek", κ.ά.. Επιστρέφοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνέχισε να γράφει ελεύθερο ρεπορτάζ. Δύο από τα άρθρα της αυτά, που δημοσιεύτηκαν στο "New York Times Magazine", αναπτύχθηκαν στη συνέχεια στα δοκίμια "Remaking Motherhood" ("Ξανα-ορίζοντας τη μητρότητα") και "Women Together, Women Alone" ("Γυναίκες μαζί, γυναίκες μόνες"). Ταυτόχρονα, άρχισε να δουλεύει πάνω στο πρώτο της μυθιστόρημα, "Eden Close" ("Κοντινή Εδέμ"), που κυκλοφόρησε το 1989. Αμέσως μετά την επιτυχία του εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία για να αφοσιωθεί οριστικά στη λογοτεχνία. Ακολούθησαν άλλα έντεκα μυθιστορήματα. Το πέμπτο της μυθιστόρημα, "Το βάρος του νερού" ("The Weight of Water", 1998), τιμήθηκε με το PEN/L. L. Winship Award και με το New England Book Award και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από την Κάθριν Μπίγκελοου, με πρωταγωνιστές τους Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, Κάθριν Μακ Κόρμακ και Σον Πεν. Άλλα μυθιστορήματά της είναι: "Strange Fits of Passion", "Where or When", "Resistence", "The Pilot's Wife", "Fortune's Rocks", "The Last Time they Met", "Sea Glass", "All he Ever Wanted", "Light on Snow", "A Wedding in December" και το πιο πρόσφατο, "Body Surfing".

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-03-3118-9
Book pages: 
349
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο