Product

Η δίκη του

Product

Η δίκη του Αλκιβιάδη και των 72 της "7 Ιούνη"

Η δίκη του Αλέξανδρου Παναγούλη και η νομική αντίσταση κατά και μετά τη δικτατορία

Κωδικός:
121186
Description: 

[...]Η δίκη του Αλέξανδρου Παναγούλη, που με διάλεξε για συνήγορό του, ήταν η πρώτη ιστορικής σημασίας πρόκληση που δέχθηκα σαν στρατευμένος στον αγώνα κατά της δικτατορίας δικηγόρος.
Ο Αλέξανδρος Παναγούλης ήταν μια μεγάλη μορφή, που σφράγισε την δικτατορική και μεταδιδακτορική εποχή μας, όχι μόνο με την ανυπέρβλητη αγωνιστικότητά του, αλλά και με την ολοκληρωμένη προσωπικότητά του. Ήταν μια ιστορική προσωπικότητα, όπως φαίνεται από το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...]Η δίκη του Αλέξανδρου Παναγούλη, που με διάλεξε για συνήγορό του, ήταν η πρώτη ιστορικής σημασίας πρόκληση που δέχθηκα σαν στρατευμένος στον αγώνα κατά της δικτατορίας δικηγόρος. Ο Αλέξανδρος Παναγούλης ήταν μια μεγάλη μορφή, που σφράγισε την δικτατορική και μεταδιδακτορική εποχή μας, όχι μόνο με την ανυπέρβλητη αγωνιστικότητά του, αλλά και με την ολοκληρωμένη προσωπικότητά του. Ήταν μια ιστορική προσωπικότητα, όπως φαίνεται από το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου. Η προσωπικότητα αυτή καθιστούσε ακόμη μεγαλύτερο το βάρος της δικής μας αποστολής και του δικού μας χρέους, στο οποίο προσπαθήσαμε όσο ήταν δυνατόν ν' ανταποκριθούμε, όπως φαίνεται επίσης από το ίδιο το βιβλίο.[...] (απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου)
Publications Date: 
1980
Book pages: 
272
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο συγγραφέας Λέανδρος Καραμφυλλίδης, είναι πολύ γνωστός μεταξύ του νομικού και δικαστικού κόσμου της χώρας, αλλά ακόμη περισσότερο γνωστός στο ευρύ κοινό για τους αγώνες του υπέρ των ελευθέρων δημοκρατικών θεσμών, τους οποίους διεξήγαγε γενναία και με πλήρη συνέπεια προς την υψηλή αποστολή του λειτουργήματός του, χρησιμοποιώντας με θάρρος όλο το οπλοστάσιο της επιστημονικής και νομικής καταρτίσεώς του. Άφησε την τελευταία του πνοή το 2001.

Publications Date: 
1980
Book pages: 
272
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο