Product

Η διήγηση στην έκθεση των παιδιών

Product

Η διήγηση του Αρθούρου Γκόρντον Πυμ από το Ναντάκιτ

Η διήγηση της μυράλειψης του Ιησού στα Ευαγγέλια

Κωδικός:
104679
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο "Η διήγηση της μυράλειψης του Ιησού στα Ευαγγέλια" εξετάζει συστηματικά τις διηγήσεις της μυράλειψης του Ιησού όπως αυτές βρίσκονται στα τέσσερα ευαγγέλια.
Ο ρόλος και η συμβολή των γυναικών στη ζωή των πρώτων χριστιανικών κοινοτήτων και στη διάδοση του ευαγγελίου είναι ένα από τα θέματα για τα οποία η σύγχρονη θεολογική έρευνα δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Η Καινή Διαθήκη ως πηγή πληροφοριών για την πρωτοχριστιανική περίοδο και ως θεμέλιο της διδασκαλίας της Εκκλησίας αποτέλεσε αντικείμενο ενδελεχούς και συστηματικής έρευνας.

17,04 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο "Η διήγηση της μυράλειψης του Ιησού στα Ευαγγέλια" εξετάζει συστηματικά τις διηγήσεις της μυράλειψης του Ιησού όπως αυτές βρίσκονται στα τέσσερα ευαγγέλια. Ο ρόλος και η συμβολή των γυναικών στη ζωή των πρώτων χριστιανικών κοινοτήτων και στη διάδοση του ευαγγελίου είναι ένα από τα θέματα για τα οποία η σύγχρονη θεολογική έρευνα δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η Καινή Διαθήκη ως πηγή πληροφοριών για την πρωτοχριστιανική περίοδο και ως θεμέλιο της διδασκαλίας της Εκκλησίας αποτέλεσε αντικείμενο ενδελεχούς και συστηματικής έρευνας. Ανάμεσα στις διηγήσεις που αναφέρονται στη δράση των γυναικών, η διήγηση της μυράλειψης του Ιησού παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η διήγηση βρίσκεται και στα τέσσερα ευαγγέλια, με διαφορές από ευαγγέλιο σε ευαγγέλιο, τόσο ως προς τη συνάφεια στην οποία εντάσσεται όσο και ως προς το περιεχόμενο. Οι τέσσερις διηγήσεις της μυράλειψης, παρόλο που επηρέασαν την ορθόδοξη λειτουργική παράδοση, την πιο σημαντική μάλιστα περίοδο του λειτουργικού κύκλου, τη Μεγάλη Εβδομάδα, δεν εξετάστηκαν συστηματικά από τους νεώτερους και σύγχρονους ορθόδοξους βιβλικούς θεολόγους. Η παρούσα έκδοση φιλοδοξεί να καλύψει το κενό αυτό και να προσφέρει μια συνολική προσέγγιση για την ανάγνωση και κατανόηση των τεσσάρων ευαγγελικών περικοπών, μέσα από το πρίσμα και τη συμβολή των κλασικών μεθόδων αλλά και τη συνεισφορά των νέων προσεγγίσεων ερμηνείας.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6647-45-5
Book pages: 
248
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη

Η Ελένη Κασσελούρη - Χατζηβασιλειάδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Ειδίκευσης στην Ερμηνεία της Καινής Διαθήκης και διδάκτορας του ίδιου Τμήματος. Εργάστηκε ως Ε.Μ.Υ. στον Τομέα Βιβλικής Γραμματείας και Θρησκειολογίας του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Από το Δεκέμβριο του 2002 είναι συνεργάτης του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι. - Γενική Γραμματεία Ισότητας). Έχει δημοσιεύσει άρθρα της σε ελληνικά και ξένα θεολογικά περιοδικά, κυρίως με θέμα τη σύγχρονη φεμινιστική θεολογική σκέψη και το ρόλο των γυναικών στον πρωτοχριστιανική και τη σύγχρονη ορθόδοξη εκκλησιαστική κοινότητα.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6647-45-5
Book pages: 
248
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη