Product

Η διδασκαλία της φυσικής αγωγής

Product

Η διδασκαλία της χημείας στο γυμνάσιο και λύκειο

Η διδασκαλία της φυσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Κωδικός:
76161
Description: 

Η διδασκαλία της φυσικής είναι μια δύσκολη υπόθεση, πολύ περισσότερο όταν εντάσσεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στο βιβλίο αυτό περιγράφονται συνοπτικά οι έννοιες που πρέπει να αναλύονται στο πλαίσιο του μαθήματος της φυσικής στο δημοτικό, καθώς και οι μέθοδοι που πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διδασκαλία του. Στον αναγνώστη προσφέρονται πλήθος διδακτικών δραστηριοτήτων, οι οποίες καλύπτουν τα βασικότερα πεδία της φυσικής και μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των δασκάλων.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η διδασκαλία της φυσικής είναι μια δύσκολη υπόθεση, πολύ περισσότερο όταν εντάσσεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στο βιβλίο αυτό περιγράφονται συνοπτικά οι έννοιες που πρέπει να αναλύονται στο πλαίσιο του μαθήματος της φυσικής στο δημοτικό, καθώς και οι μέθοδοι που πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διδασκαλία του. Στον αναγνώστη προσφέρονται πλήθος διδακτικών δραστηριοτήτων, οι οποίες καλύπτουν τα βασικότερα πεδία της φυσικής και μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των δασκάλων. Μια θεωρητική αλλά και πρακτική προσέγγιση στο μάθημα της φυσικής και στη διδασκαλία του στο δημοτικό, πλούσια σε παραδείγματα και σε οπτικό υλικό. Ένα εγχειρίδιο χρήσιμο στους δασκάλους αλλά και στους εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης (γυμνάσιο).
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-406-324-3
Book pages: 
239
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Παύλος Μίχας είναι αναπληρωτής καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου διδάσκει Διδακτική των Φυσικών Επιστημών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1964-69), συνέχισε τις σπουδές του ως εσωτερικός υπότροφος στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών "Δημόκριτος" (1971-73) και το 1977 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του University of Virginia. Κατά την πολύχρονη θητεία του στον εκπαιδευτικό χώρο, έχει διδάξει σε επιμορφωτικά σεμινάρια για δασκάλους και για καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης, και έχει ασχοληθεί με τις εφαρμογές της μηχανικής στον αθλητισμό (Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής, 1987-88). Οι δημοσιευμένες εργασίες του αφορούν κυρίως στην ιστορική προσέγγιση της διδασκαλίας των φυσικών επιστημών με τη χρήση κατάλληλου λογισμικού.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-406-324-3
Book pages: 
239
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο