Product

Η δίκη μιας εταίρας

Product

Η δική μου αλήθεια

Η δική μου Αίγυπτος

Κωδικός:
4788
Manufacturer: 
Description: 

Για μένα η Αίγυπτος δεν είναι μονάχα ένα κομμάτι γης· η Αίγυπτος γέννησε τον πολιτισμό. Στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι η μάνα χώρα και, ό,τι κι αν της συμβεί, αυτό θα της εξασφαλίζει ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό μεταξύ των εθνών - έτσι ακριβώς όπως τα παιδιά οφείλουν στου γονείς, ακόμη και αν τους ξεπεράσουν σε πλούτο, μόρφωση και ισχύ.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Για μένα η Αίγυπτος δεν είναι μονάχα ένα κομμάτι γης· η Αίγυπτος γέννησε τον πολιτισμό. Στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι η μάνα χώρα και, ό,τι κι αν της συμβεί, αυτό θα της εξασφαλίζει ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό μεταξύ των εθνών - έτσι ακριβώς όπως τα παιδιά οφείλουν στου γονείς, ακόμη και αν τους ξεπεράσουν σε πλούτο, μόρφωση και ισχύ. Η Αίγυπτος έχει τον αρχαιότερο πολιτισμό· όλοι οι λαοί πέρασαν από εδώ, ο ένας ύστερ' απ' τον άλλον. Μετά τους Φαραώ ήρθαν οι Πέρσες, κατόπιν οι Έλληνες, έπειτα οι Ρωμαίοι και οι Άραβες, και ούτω καθεξής. Η κοιλάδα του Νείλου έγινε ένα παγκόσμιο βιβλίο, στο οποίο έχουν υπογράψει όλοι οι πολιτισμοί, αφήνοντας το στίγμα τους. Ναγκίμπ Μαχφούζ Ο Ναγκίμπ Μαχφούζ αναγνωρίζεται ως ο σπουδαιότερος Αιγύπτιος συγγραφέας της εποχής του και θεωρείται ισάξιος με τον Μπαλζάκ και τον Τολστόι. Πατέρας της σύγχρονης αραβικής λογοτεχνίας, συνείδηση της Αιγύπτου, ενσαρκώνει επίσης μετά την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του την αντίσταση της διανόησης ενάντια στο φανατισμό.
Subtitle: 
Συνομιλίες με τον Μοχάμεντ Σαλμάουι
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-274-293-3
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
24χ19
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ναγκίμπ Μαχφούζ υπήρξε, εν ζωή, ο γνωστότερος εκπρόσωπος της αραβικής λογοτεχνίας. Γεννήθηκε το 1911 στο Κάιρο, στην πυκνοκατοικημένη, λαϊκή συνοικία ελ Γκαμαλίγια, μια περιοχή που περιγράφεται πολύ συχνά στα μυθιστορήματά του. Σπούδασε φιλοσοφία και εργάστηκε στο δημόσιο μέχρι το 1972, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα το 1939. Έγραψε περισσότερα από 50 μυθιστορήματα και συλλογές διηγημάτων, καθώς και 25 σενάρια για ταινίες. Τιμήθηκε με το κρατικό Αιγυπτιακό Βραβείο Λογοτεχνίας, και το 1988 του απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Τότε το έργο του άρχισε να διαδίδεται σε όλο τον κόσμο και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Η γραφή του διακρίνεται για το ρεαλισμό και τον διεισδυτικό τρόπο με τον οποίο περιγράφει τις ιδιαιτερότητες της αραβικής κοινωνίας. Το 1994 εκδηλώθηκε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του από φανατικούς ισλαμιστές. Μετά τη σταδιακή εξασθένηση της υγείας του, το τελευταίο διάστημα της ζωής του (υπέφερε από διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, πίεση, και νοσηλεύτηκε με τραύματα από πτώση), υπέκυψε στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου, όπου νοσηλευόταν, στις 30 Αυγούστου 2006, σε ηλικία 95 ετών. Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία του: "Η αρχή και το τέλος", "Μίραμαρ", "Η τριλογία του Καΐρου", "Ράδοπις", "Τα παιδιά του Γκεμπελάουι", "Μέρες και νύχτες της Αραβίας", "Το έπος των Χαραφίς", "Φλυαρία πάνω στον Νείλο", "Κρυμμένα όνειρα στο Χαν Ελ Χαλίλι", "Το σοκάκι της αμαρτίας", "Ο καθρέφτης μιας ζωής", "Αδίσταχτος έρωτας", "Απόμεινε από το χρόνο μια ώρα", "Αγάπη κάτω απ' τη βροχή", "Ενώπιον του θρόνου", "Στην καρδιά της νύχτας", "Η σοφία μιας ζωής" (αποφθέγματα), από τις εκδόσεις Ψυχογιός, "Χίμαιρα", "Λόγια του πρωινού και του σούρουπου", από τις εκδόσεις Καστανιώτη και "Καφενείο Καρνάκ", από τις εκδόσεις Κέδρος, τα περισσότερα μεταφρασμένα από τα αραβικά, από αραβόφωνους μεταφραστές (Αχμέντ Έτμαν, Πέρσα Κουμούτση, Ελένη Ε. Καπετανάκη, Αγγελική Σιγούρου, κ.ά.), καθώς και το βιβλίο με συνομιλίες του με τον Μοχάμεντ Σαλμάουι, "Η δική μου Αίγυπτος".

Subtitle: 
Συνομιλίες με τον Μοχάμεντ Σαλμάουι
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-274-293-3
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
24χ19
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο