Product

Η διπλωματία στις αρχές του 21ου αιώνα: διάλεξη του πρέσβη κ. Βύρωνα Θεοδωρόπουλου και εκδήλωση προς τιμήν του

Product

Η διπλωματία της εισβολής

Η διπλωματία στο νέο ψηφιακό περιβάλλον

Κωδικός:
108083
Description: 

Η πληροφορία είχε πάντα μια ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής και στη διάπλαση της διπλωματίας. Με την εμφάνιση, όμως, των νέων τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας απέκτησε στρατηγική σημασία για όλους τους δρώντες.
Παράλληλα, η γρήγορη και οικονομικότερη απόκτηση της πληροφορίας οδηγεί σε αλλαγές στη διαχείριση και προώθηση των εθνικών υποθέσεων και ακόμα σε έναν επαναπροσδιορισμό των εθνικών συμφερόντων.

13,42 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η πληροφορία είχε πάντα μια ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής και στη διάπλαση της διπλωματίας. Με την εμφάνιση, όμως, των νέων τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας απέκτησε στρατηγική σημασία για όλους τους δρώντες. Παράλληλα, η γρήγορη και οικονομικότερη απόκτηση της πληροφορίας οδηγεί σε αλλαγές στη διαχείριση και προώθηση των εθνικών υποθέσεων και ακόμα σε έναν επαναπροσδιορισμό των εθνικών συμφερόντων. Η "δημόσια διπλωματία" και η "διπλωματία του πολίτη" είναι όροι που κερδίζουν έδαφος διεθνώς και προσφέρουν μια νέα επιχειρησιακή διάσταση στο διπλωματικό χώρο. Ο εικονικός χώρος δράσης, οι ηλεκτρονικές συνδιασκέψεις, η ψηφιακή διπλωματία κ.ά. εκφράζουν νέες διαστάσεις στη διπλωματική πρακτική, οι οποίες αποκτούν έντονο ενδιαφέρον. Στη νέα παγκόσμια κοινωνία της πληροφορίας, η διπλωματία, η "έξυπνη διπλωματία" αξιοποιεί την τεχνολογική πρόοδο για προβολή και προώθηση συμφερόντων και ακόμα για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-02-1996-6
Book pages: 
231
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Πάρις Βαρβαρούσης διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μαθήματα διεθνών σχέσεων και εξωτερικής πολιτικής και υπήρξε επανειλημμένα επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Μονάχου. Είναι ιδρυτής του Εργαστηρίου Μελέτης Ελληνογερμανικών Σχέσεων που λειτουργεί στα πλαίσια του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-02-1996-6
Book pages: 
231
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο