Product

Η εκκλησία Αλεξανδρείας στα χρόνια του Μ. Κωνσταντίνου

Product

Η εκκλησία αυθεντικός ερμηνευτής της εν Χριστώ Θείας Αποκαλύψεως

Η εκκλησία από την κατοχή στον εμφύλιο

Κωδικός:
70767
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια μικρή συμβολή στην προσπάθεια συμπλήρωσης των "λευκών σελίδων" της Ιστορίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Και σήμερα η υπενθύμιση της Ιστορίας είναι απαραίτητη.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια μικρή συμβολή στην προσπάθεια συμπλήρωσης των "λευκών σελίδων" της Ιστορίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Και σήμερα η υπενθύμιση της Ιστορίας είναι απαραίτητη. Πολύ περισσότερο που μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, εκκλησιαστικοί κύκλοι, τόσο στο εξωτερικό (είναι χαρακτηριστικές οι κινήσεις του Βατικανού και φονταμενταλιστικών, προτεσταντικής έμπνευσης, αμερικανικών εκκλησιών, κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη), όσο και στο εσωτερικό, επιδιώκουν να καλύψουν το κενό προωθώντας ιδέες σαν αυτή του "Ιντεγρισμού", της δημιουργιας, δηλαδή, μιας κοινωνίας ταυτισμένης απόλυτα με το ιδεολογικό και φιλοσοφικό περιεχόμενο της θρησκείας. Και η γνώση των όσων έγιναν εκείνη τη δραματική εποχή μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σήμερα. Ή για να θυμηθούμε τον Τσέχωφ: "Να εξιλεώσουμε με τη γνώση το παρελθόν για να μπορέσουμε να ζήσουμε το παρόν και το μέλλον".
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7057-75-9
Book pages: 
375
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Καραγιάννης είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εργάσθηκε στις εφημερίδες "Έθνος" και "Τα Νέα" και ως αρχισυντάκτης δελτίου στη Διεύθυνση Ειδήσεων του Mega Channel. Επί πολλά χρόνια κάλυπτε και το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Το Ποντίκι". Αυτή την εποχή εργάζεται ως συντονιστής του ρεπορτάζ στην καθημερινή έκδοση της εφημερίδας "Το Βήμα". Το 1997 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Το Ποντίκι" το πρώτο του βιβλίο "Εκκλησία & Κράτος 1833-1997 - Ιστορική επισκόπηση των σχέσεών τους".

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7057-75-9
Book pages: 
375
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο