Product

Η ελευθερία στην εκπαίδευση

Product

Η ελευθερία της βουλήσεως στις οικογενειακές σχέσεις από πλευράς ιδιωτικού διεθνούς δικαίου

Η ελευθερία στο νεωτερικό κόσμο

Κωδικός:
64393
Manufacturer: 
Description: 

Σε μια εποχή όπου οι δυσκολίες πραγμάτωσης της ελευθερίας οδηγούν πολλούς στην εγκατάλειψη της επαγγελίας της, τα κείμενα αυτού του βιβλίου έρχονται να συμβάλουν στην κατανόηση του δημοκρατικού προτάγματος της νεωτερικότητας.

19,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σε μια εποχή όπου οι δυσκολίες πραγμάτωσης της ελευθερίας οδηγούν πολλούς στην εγκατάλειψη της επαγγελίας της, τα κείμενα αυτού του βιβλίου έρχονται να συμβάλουν στην κατανόηση του δημοκρατικού προτάγματος της νεωτερικότητας. Πώς μπορούμε να αντιληφθούμε τη δυνατότητα και τις δυσκολίες αυτού του προτάγματος, τη στιγμή που είμαστε ήδη τοποθετημένοι εντός του; Ποια είναι η σχέση μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας ελευθερίας; Πώς γεφυρώνεται η καθολικότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τη μερικότητα των δικαιωμάτων του πολίτη; Πώς μπορεί να νοηθεί μια πολιτική εξάπλωσης των αρχών του δημοκρατικού πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο; Στην προοπτική του Άλμπρεχτ Βέλλμερ- "αφανή ήρωα" της σύγχρονης επικοινωνιακής κριτικής θεωρίας - μια ικανοποιητική απάντηση σ' αυτά τα ερωτήματα απαιτεί την ερμηνευτική προσέγγιση των βαθύτερων ηθικών και πολιτικών διαισθήσεων που αναπτύσσουμε ως πολίτες των νεωτερικών δημοκρατιών.
Subtitle: 
Για μια ερμηνευτική του δημοκρατικού πολιτισμού
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-221-199-7
Book pages: 
216
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Albrecht Wellmer γεννήθηκε το 1933 στο Μπεργκίρχεν της Γερμανίας. Σπούδασε μαθηματικά και φυσική στο Κίελο και έγινε διδάκτωρ φιλοσοφίας στη Φρανκφούρτη, όπου ολοκλήρωσε και την υφηγεσία του. Υπήρξε για πολλά χρόνια τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντίας. Από το 1990 είναι καθηγητής στον Τομέα Ερμηνευτικής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου. Έργα του: Methodologie und Erkenntnistheorie (1967), Kritische Gesellschaftstheorie und Positivismus (1969), Praktische Philosophie und Theorie der Gesellschaft (1979), Zur Dialektik von Moderne und Postmoderne (1985), Ethnik und Dialog (1986), Endspiele: Die unversoehnliche Moderne (1993).

Subtitle: 
Για μια ερμηνευτική του δημοκρατικού πολιτισμού
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-221-199-7
Book pages: 
216
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο