Product

Η ελληνορθόδοξη εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Βιλαέτι Ανδριανούπολης (19ος αιώνα)

Product

Η ελληνορωμαϊκή αυτοκρατορία

Η ελληνορθόδοξη παιδεία στον εικοστό πρώτο αιώνα

Κωδικός:
125090
Description: 

Η έννοια και το περιεχόμενο της ελληνορθόδοξης παιδείας δεν αναφέρονται μόνο στο παρελθόν. Η κλασική γραμματεία, τα κείμενα της Αγίας Γραφής και των Πατέρων, η συνέχεια του Ελληνισμού και ο πλούτος της ιστορικής μας παραδόσεως πιστεύω ότι μπορούν να αποτελέσουν την βάση για μία ελπιδοφόρο πορεία στον 21ο αιώνα και να παράσχουν διδάγματα για την διαμόρφωση ολοκληρωμένων χαρακτήρων. Για να έχουμε νέους και νέες με ήθος, ανθρωπιά, δημοκρατική ευθύνη και με σεβασμό στον Θεό, στην Πατρίδα, στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η έννοια και το περιεχόμενο της ελληνορθόδοξης παιδείας δεν αναφέρονται μόνο στο παρελθόν. Η κλασική γραμματεία, τα κείμενα της Αγίας Γραφής και των Πατέρων, η συνέχεια του Ελληνισμού και ο πλούτος της ιστορικής μας παραδόσεως πιστεύω ότι μπορούν να αποτελέσουν την βάση για μία ελπιδοφόρο πορεία στον 21ο αιώνα και να παράσχουν διδάγματα για την διαμόρφωση ολοκληρωμένων χαρακτήρων. Για να έχουμε νέους και νέες με ήθος, ανθρωπιά, δημοκρατική ευθύνη και με σεβασμό στον Θεό, στην Πατρίδα, στην πολιτιστική μας κληρονομιά. Φυσικά δεν είναι ορθό να αγνοήσουμε τις επιστημονικές και κοινωνικές εξελίξεις της εποχής μας. Ο στόχος της ελληνορθόδοξης παιδείας είναι να παράσχει τα εφόδια στα ελληνόπουλα ώστε να αξιοποιήσουν τις ενδεχόμενες θετικές πτυχές της παγκοσμιοποιήσεως και να αποφύγουν τις σοβαρές αρνητικές συνέπειές της. Τον υλισμό, την ισοπέδωση και την περιφρόνηση προς την εθνική και πολιτιστική ταυτότητα κάθε λαού.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6683-15-Χ
Book pages: 
128
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Τρίκαλα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Χολέβας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1957. Είναι Πολιτικός Επιστήμων, αρθρογράφος επί εθνικών και ιστορικών θεμάτων και συνεργάτης των ραδιοφωνικών σταθμών της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία και είναι έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6683-15-Χ
Book pages: 
128
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Τρίκαλα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο