Product

Η εξέλιξη της ζωής

Product

Η εξέλιξη της κοινωνιολογικής σκέψης

Η εξέλιξη της κοινωνιολογικής σκέψης

Κωδικός:
67279
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό που ανήκει στα ώριμα έργα ενός από τους γνωστότερους κοινωνιολόγους του καιρού μας, παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο την γένεση, την εξέλιξη και την ιδιαίτερη θεωρητική προβληματική της κοινωνιολογίας, αναλύοντας τις διδασκαλίες των κλασικών εκπροσώπων της. Παράλληλα δείχνει ότι η αποκοπή από την εννοιολογία της αρχαίας πολιτικής φιλοσοφίας και η στροφή προς την σύγχρονη κοινωνιολογική επιστήμη συντελείται μέσα στις συνθήκες της αρχόμενης βιομηχανικής κοινωνίας.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Το βιβλίο αυτό που ανήκει στα ώριμα έργα ενός από τους γνωστότερους κοινωνιολόγους του καιρού μας, παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο την γένεση, την εξέλιξη και την ιδιαίτερη θεωρητική προβληματική της κοινωνιολογίας, αναλύοντας τις διδασκαλίες των κλασικών εκπροσώπων της. Παράλληλα δείχνει ότι η αποκοπή από την εννοιολογία της αρχαίας πολιτικής φιλοσοφίας και η στροφή προς την σύγχρονη κοινωνιολογική επιστήμη συντελείται μέσα στις συνθήκες της αρχόμενης βιομηχανικής κοινωνίας. Έτσι η κοινωνιολογική σκέψη παρουσιάζεται στην εξαρχής συνύφανσή της με τα προβλήματα που γέννησε η εμφάνιση της βιομηχανίας στο ιστορικό προσκήνιο, προβλήματα τόσο κοινωνικά (π.χ. τάξεις και σχέσεις των τάξεων μεταξύ τους) όσο και πολιτικά (π.χ. μορφές πολιτικών καθεστώτων και συναφείς πολιτικές επιλογές). Στον αναγνώστη προσφέρεται λοιπόν όχι μόνο μια ιστορική και συστηματική διαπραγμάτευση της θεωρητικής προβληματικής της κοινωνιολογικής επιστήμης, αλλά συνάμα και μία αυτοτελής κοινωνιολογική ανάλυση ουσιαστικών πλευρών της σύγχρονης βιομηχανικής κοινωνίας. Τα βιογραφικά σημειώματα, οι εργογραφίες κι οι βιβλιογραφίες που συνοδεύουν κάθε κεφάλαιο κάνουν το έργο χρηστικό εγχειρίδιο και οδηγό για παραπέρα μελέτη.
Subtitle: 
Μοντεσκιέ, Κοντ, Μαρξ, Τοκβίλ
Publications Date: 
1994
Book ISBN: 
960-235-254-Χ
Book pages: 
425
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2

O Raymond Aron (1905-1983) σπούδασε αρχικά φιλοσοφία στο Παρίσι και δίδαξε κατόπιν ως υφηγητής στην Κολωνία και στο Βερολίνο, όπου γνωρίστηκε με την τοτινή γερμανική κοινωνιολογία και φιλοσοφία. Στο πόλεμο έλαβε μέρος στην αντίσταση στο πλευρό του De Gaulle. Μετά το 1945 υπήρξε συνεργάτης στην εφημερίδα Combat του Camus και συνιδρυτής του περιοδικού Temps Modernes με τον Sartre. Από το 1947 ήταν πολιτικός σχολιαστής στην εφημ. Figaro, από το 1955-1967 καθηγητής στη Σορβόννη και μετά το 1977 από τους υπευθύνους του περιοδικού L' Express. Έγραψε τριάντα περίπου έργα που συνολικά μεταφράστηκαν σε δεκαπέντε σχεδόν γλώσσες. Μερικά από τα αντιπροσωπευτικότερα: Introduction a la philosophie de l' histoire (1938), L'opium des intellectuels (1955), Paix et guerre entre les nations (1962), Dix-huit lecons sur la societe industrielle (1962), La lutte de classes (1964), Marxismes imaginaires (1970) κ.ά.

Subtitle: 
Μοντεσκιέ, Κοντ, Μαρξ, Τοκβίλ
Publications Date: 
1994
Book ISBN: 
960-235-254-Χ
Book pages: 
425
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2