Product

Η εξώγαμη συμβίωση

Product

Η έξωση

Η εξωελληνική νοοτροπία και τα αίτιά της

Κωδικός:
78057
Manufacturer: 
Description: 

Πρόκειται για εµπεριστατωµένη και διεισδυτική ανάλυση της κοινωνικής και πολιτικής δοµής του διεθνούς συστήµατος σε αναφορά µε διεθνιστικές δοξασίες και ιδεολογήµατα που ταλανίζουν τον ελληνικό δηµόσιο διάλογο. Ο ελληνικός διεθνισµός «αριστερός» και «δεξιός», αναλύεται σε αναφορά µε την κοινωνική και πολιτική δοµή του διεθνούς συστήµατος. Συνδέεται επίσης µε το φαινόµενο της παγκοσµιοποίησης, µε ζητήµατα όπως το εθνικό συµφέρον, το ρόλο του διεθνούς
δικαίου - διεθνών οργανισµών καθώς και µε τις σχέσεις µικρών και µεγάλων κρατών.

11,06 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πρόκειται για εµπεριστατωµένη και διεισδυτική ανάλυση της κοινωνικής και πολιτικής δοµής του διεθνούς συστήµατος σε αναφορά µε διεθνιστικές δοξασίες και ιδεολογήµατα που ταλανίζουν τον ελληνικό δηµόσιο διάλογο. Ο ελληνικός διεθνισµός «αριστερός» και «δεξιός», αναλύεται σε αναφορά µε την κοινωνική και πολιτική δοµή του διεθνούς συστήµατος. Συνδέεται επίσης µε το φαινόµενο της παγκοσµιοποίησης, µε ζητήµατα όπως το εθνικό συµφέρον, το ρόλο του διεθνούς δικαίου - διεθνών οργανισµών καθώς και µε τις σχέσεις µικρών και µεγάλων κρατών. Μεταξύ άλλων υποστηρίζεται ότι «νεοφιλελεύθερες» διεθνιστικές δοξασίες λειτουργούν καταλυτικά στην παραγωγή ενός µίγµατος νεο-εξαρτησιακών ιδεολογηµάτων µε «κεντροαριστερό» µανδύα τα οποία υιοθετούν «συντηρητικοί» και «προοδευτικοί» «διεθνιστές» κάθε κοµµατικής απόχρωσης. Συγκλίσεις ή αποκλίσεις σ’ αυτό το πλαίσιο, διαµορφώνουν το µελλοντικό πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας. Ο συγγραφέας ασκεί αυστηρή κριτική για την πνευµατική τυραννία που αναπτύσσει η συµβατική σοφία της εξωτερικής µας πολιτικής.
Subtitle: 
Το ζήτηµα του διεθνισµού, πατριωτισµού, εθνικισµού και η εθνική στρατηγική της Ελλάδας
Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-7803-01-9
Publication Place: 
Αθήνα

Ο Παναγιώτης Ήφαιστος είναι καθηγητής διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών σπουδών και κάτοχος ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet. Από το 1990 μέχρι το 2007 δίδαξε στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Το 2007 μετατάχθηκε στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Subtitle: 
Το ζήτηµα του διεθνισµού, πατριωτισµού, εθνικισµού και η εθνική στρατηγική της Ελλάδας
Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-7803-01-9
Publication Place: 
Αθήνα