Product

Η επιλογή της σχολικής ηγεσίας

Product

Η επιλογή του διευθυντή σχολικής μονάδας

Η επιλογή της χρυσής τομής

Κωδικός:
126909
Manufacturer: 
Description: 

... όσον αφορά στους προβληματισμούς για τις προοπτικές της βιοτεχνολογικής επανάστασης, ο Δημήτρης Κουρέτας, με την ανά χείρας συλλογή κειμένων, αποστασιοποιούμενος από την "προοδευτική" καταστροφολογία και τον αρνητισμό των νοσταλγών ενός εξιδανικευμένου παρελθόντος ιχνηλατεί τη δυσεύρετη αλλά δημιουργική οδό της "χρυσής τομής". Πρόκειται για μια επιλογή ζωής...

12,23 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

... όσον αφορά στους προβληματισμούς για τις προοπτικές της βιοτεχνολογικής επανάστασης, ο Δημήτρης Κουρέτας, με την ανά χείρας συλλογή κειμένων, αποστασιοποιούμενος από την "προοδευτική" καταστροφολογία και τον αρνητισμό των νοσταλγών ενός εξιδανικευμένου παρελθόντος ιχνηλατεί τη δυσεύρετη αλλά δημιουργική οδό της "χρυσής τομής". Πρόκειται για μια επιλογή ζωής...
Subtitle: 
Κείμενα για τα μεταλλαγμένα, τη βιοτεχνολογία και την κοινωνία
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-458-147-3
Book pages: 
150
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Κουρέτας γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962. Σπούδασε φαρμακευτική στην Πάτρα και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του στη βιοχημεία από το Χημικό τμήμα του Α.Π.Θ. Το χρονικό διάστημα 1990-1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη. Σήμερα είναι καθηγητής φυσιολογίας ζωικών οργανισμών το τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ζει στη Λάρισα. Ερευνητικά εργάζεται στον τομέα της μελέτης των μηχανισμών αλληλεπιδράσεων διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο, ειδικά σε περιπτώσεις άσκησης.
Ήταν εμπειρογνώμονας στην ΕΕ στην τεχνολογική πλατφόρμα 'Food for life' για την περίοδο 2007-2013 και στην περίοδο 2014-2020. Η δουλειά του στην καινοτομία των τροφίμων έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Είναι Associate Editor του περιοδικού διατροφικής τοξικολογίας Food and Chemical Toxicology. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Eatwalk που εχει αντικείμενο τα βιολειτουργικά τρόφιμα.
Το 2013-2014 ήταν αναπληρωτής Πρύτανης στο ΠΘ, και από το 2013 είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Καινοτομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Subtitle: 
Κείμενα για τα μεταλλαγμένα, τη βιοτεχνολογία και την κοινωνία
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-458-147-3
Book pages: 
150
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο