Product

Η εποχή της δωρεάς

Product

Η εποχή της μετανάστευσης στο Βορρά

Η εποχή της εξουσίας

Κωδικός:
70431
Description: 

1948. Αμέσως μετά τη σύγκρουση Τίτο - Στάλιν, ο Ιβάν Κάτιτς φυλακίζεται για τρίτη φορά στη ζωή του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Μόνο που αυτήν τη φορά δεσμοφύλακες στο Γυμνό Νησί είναι οι ίδιοι του οι σύντροφοι, με τους οποίους, μόλις τρία χρόνια πριν, στην απελευθέρωση, γιορτάζανε τη λαμπρή προοπτική ενός "ευτυχισμένου μέλλοντος". Στο Γυμνό Νησί ο Ιβάν θα ζήσει την ισοπέδωση κάθε ιδεολογίας, θα συνειδητοποιήσει την τρομερή ισχύ του σταλινισμού ακόμα και στις αντισταλινικές προθέσεις και θα προσπαθήσει να θεμελιώσει τυπικά την έννοια της συγχώρεσης των βασανιστών του.

23,97 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

1948. Αμέσως μετά τη σύγκρουση Τίτο - Στάλιν, ο Ιβάν Κάτιτς φυλακίζεται για τρίτη φορά στη ζωή του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Μόνο που αυτήν τη φορά δεσμοφύλακες στο Γυμνό Νησί είναι οι ίδιοι του οι σύντροφοι, με τους οποίους, μόλις τρία χρόνια πριν, στην απελευθέρωση, γιορτάζανε τη λαμπρή προοπτική ενός "ευτυχισμένου μέλλοντος". Στο Γυμνό Νησί ο Ιβάν θα ζήσει την ισοπέδωση κάθε ιδεολογίας, θα συνειδητοποιήσει την τρομερή ισχύ του σταλινισμού ακόμα και στις αντισταλινικές προθέσεις και θα προσπαθήσει να θεμελιώσει τυπικά την έννοια της συγχώρεσης των βασανιστών του. Τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής, που βασίστηκε σε αληθινά γεγονότα, το μυθιστόρημα αυτό του Τσόσιτς θεωρήθηκε από πολλούς ως ένα από τα εφτά λογοτεχνικά θαύματα της Ευρώπης του εικοστού αιώνα.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-03-3298-3
Book pages: 
418
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ντόμπριτσα Τσόσιτς γεννήθηκε το 1921 στο Βέλικα Ντρένοβα, κοντά στην πόλη Κρούσεβατς, από αγροτική οικογένεια. Έγινε μέλος του ΚΚ Γιουγκοσλαβίας το 1939 και συμμετείχε στο γιουγκοσλάβικο αντάρτικο κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, από το 1941 έως το 1945. Μετά την απελευθέρωση ήταν αρχισυντάκτης τπυ περιοδικού "Νέος Μαχητής" και εξελέγη βουλευτής στη βουλή της Σερβίας και της Γιουγκοσλαβίας. Το 1951 δημοσίευσε το μυθιστόρημα "Ο ήλιος είναι μακριά"· έκτοτε ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη λογοτεχνία. Το 1984 δημιουργεί την Επιτροπή για την Υπεράσπιση της Ελευθερίας της Σκέψης και του Λόγου. Τον Ιούνιο του 1992 εξελέγη πρόεδρος της ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας. Εξαιτίας της πολιτικής του σύγκρουσης με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, η ομοσπονδιακή βουλή τον καθαίρεσε. Ο Ντόμπριτσα Τσόσιτς υπήρξε επί τρεις δεκαετίες ο πιο πολυδιαβασμένος συγγραφέας της Γιουγκοσλαβίας. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, αγγλικά, ρωσικά, γερμανικά, τσεχικά, ουγγρικά, ολλανδικά και σε δεκάδες άλλες γλώσσες. Τιμήθηκε με τα πιο σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία της Σερβίας και της Γιουγκοσλαβίας.
Έζησε και εργάστηκε στο Βελιγράδι. Έφυγε από τη ζωή στις 18 Μαΐου 2014.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-03-3298-3
Book pages: 
418
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο