Product

Η ερωμένη του Αλί Αμπά

Product

Η ερωμένη του γάλλου υποπλοιάρχου

Η ερωμένη του βασιλιά

Κωδικός:
138040
Manufacturer: 
Description: 

Μετά από πέντε χρόνια ευτυχισμένου έγγαμου βίου στη βασιλική αυλή του Τουρίνου, η Ζαν ντε Λυν, κόμισσα ντε Βερύ, ανακαλύπτει με οδύνη ότι ο κύριος του συζύγου της, ο βασιλιάς της Σαβοΐας Βικτόρ-Αμεντέ, την επιθυμεί παθιασμένα.

Απελπισμένη η Ζαν πασχίζει να οχυρωθεί πίσω από τη συζυγική αγάπη και πίστη, για να αποκρούσει την επίμονη πολιορκία του βασιλιά. Σύντομα όμως καταλαβαίνει ότι είναι ολομόναχη, παγιδευμένη στις σκοπιμότητες ενός υποκριτικού και ανάλγητου περιβάλλοντος...

10,85 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μετά από πέντε χρόνια ευτυχισμένου έγγαμου βίου στη βασιλική αυλή του Τουρίνου, η Ζαν ντε Λυν, κόμισσα ντε Βερύ, ανακαλύπτει με οδύνη ότι ο κύριος του συζύγου της, ο βασιλιάς της Σαβοΐας Βικτόρ-Αμεντέ, την επιθυμεί παθιασμένα. Απελπισμένη η Ζαν πασχίζει να οχυρωθεί πίσω από τη συζυγική αγάπη και πίστη, για να αποκρούσει την επίμονη πολιορκία του βασιλιά. Σύντομα όμως καταλαβαίνει ότι είναι ολομόναχη, παγιδευμένη στις σκοπιμότητες ενός υποκριτικού και ανάλγητου περιβάλλοντος... Η Ζαν ντε Λυν είναι υπαρκτό πρόσωπο (1670-1736), και τα γεγονότα όπως εξιστορούνται εδώ ανταποκρίνονται με ακρίβεια στην πραγματικότητα. Το 1990, το μυθιστόρημα του Ζακ Τουρνιέ μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τον τίτλο "The King's Whore" από τον σκηνοθέτη Αξέλ Κορτί και πρωταγωνιστές τους Τίμοθυ Ντάλτον και Βαλέρια Γκολίνο, στους ρόλους του βασιλιά και της Ζαν αντίστοιχα.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-7793-99-4
Book pages: 
154
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ζακ Τουρνιέ γεννήθηκε το 1922 στην Τουλόν της νότιας Γαλλίας. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και νομικά, για να μεταπηδήσει αργότερα στο χώρο του κινηματογράφου, φοιτώντας στο περίφημο Ινστιτούτο Ανωτάτων Κινηματογραφικών Σπουδών. Έως το 1967 υπήρξε συνεργάτης του ραδιοφωνικού σταθμού του Λουξεμβούργου, στη συνέχεια όμως αφιερώθηκε αποκλειστικά στη συγγραφή και τη μετάφραση. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της γραφής του είναι οι κοφτές, ρυθμικές φράσεις. Έχει μεταφέρει στα γαλλικά έργα της Κάρσον ΜακΚάλλερς, του Τέννεσι Ουίλλιαμς, του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ και την αλληλογραφία του Τρούμαν Κάποτε.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-7793-99-4
Book pages: 
154
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο