Product

Η εφηβεία που άργησε

Product

Η εφηβεία της λήθης

Η εφηβεία στη δοκιμασία του Rorschach

Κωδικός:
138350
Αuthor: 
Description: 

Στη διάρκεια της εφηβείας - στη διάρκεια του "βασιλείου της μετάβασης", όπως την ερμηνεύει ο Yves Morhain στο ανά χείρας βιβλίο - το υποκείμενο τίθεται στη δοκιμασία των ορίων του και του περιβάλλοντός του.

13,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στη διάρκεια της εφηβείας - στη διάρκεια του "βασιλείου της μετάβασης", όπως την ερμηνεύει ο Yves Morhain στο ανά χείρας βιβλίο - το υποκείμενο τίθεται στη δοκιμασία των ορίων του και του περιβάλλοντός του. Μέσω μιας ψυχαναλυτικής αντίληψης, ο συγγραφέας προτείνει τις δέκα καρτέλες του Rorschach όχι μόνο για διερευνήσει την ψυχολογία της εφηβείας, την σε "κρίση" περίοδο της ζωής του υποκειμένου (αυτό το αποδεικνύει στο "Rhumb έφηβος"), αλλά και για να αναδείξει μια καθ' όλα πρωτότυπη χρήση αυτής της προβολικής μεθόδου μέσα από τους εμπεριστατωμένους δείκτες του ιδεατού εαυτού. Η δοκιμασία του Rorschach δεν είναι μονάχα ένα μοναδικό τεστ της φαντασίωσης, αλλά ένας "βασιλικός δρόμος" πρόσβασης σε ολόκληρη την προσωπικότητα.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-01-1259-2
Book pages: 
203
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Είναι κλινικός Ψυχολόγος-Ψυχαναλυτής στο Centre Hospitalier General de Beziers. Διδάσκει στο πανεπιστήμιο Paul-Valery Montpellier και είναι καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Lumiere 2 της Λιόν. Κατευθύνει το περιοδικό Sillages, δημοσιεύοντας έρευνες πάνω στις έννοιες και πρακτικές που αφορούν τα πεδία της κλινικής ψυχολογίας.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-01-1259-2
Book pages: 
203
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο