Product

Η ζωή του Έσσε

Product

Η ζωή του θεάτρου

Η ζωή Του ζωή μου

Κωδικός:
64896
Description: 

Η σύγχρονη κρίση, που μαστίζει ολόκληρο τον κόσμο, δε θα μπορούσε ν' αποτελέσει τον πρόλογο μιας μεγάλης πνευματικής αναγέννησης; Όλη η ζωή και η πίστη ενός γέροντα μοναχού, του αρχιμανδρίτη Σωφρόνιου, δεν είναι παρά απάντηση σ' αυτή την ερώτηση. Γεννημένος το 1896 στην τσαρική Ρωσία, δεν σταμάτησε την έρευνα για την αλήθεια, από μικρή ηλικία, μέσα από την εμπειρία της ζωγραφικής, το γιόγκα και το διαλογισμό...

7,70 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η σύγχρονη κρίση, που μαστίζει ολόκληρο τον κόσμο, δε θα μπορούσε ν' αποτελέσει τον πρόλογο μιας μεγάλης πνευματικής αναγέννησης; Όλη η ζωή και η πίστη ενός γέροντα μοναχού, του αρχιμανδρίτη Σωφρόνιου, δεν είναι παρά απάντηση σ' αυτή την ερώτηση. Γεννημένος το 1896 στην τσαρική Ρωσία, δεν σταμάτησε την έρευνα για την αλήθεια, από μικρή ηλικία, μέσα από την εμπειρία της ζωγραφικής, το γιόγκα και το διαλογισμό... Τίποτα δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τη δίψα του Απολύτου, μέχρι τη μέρα που, κυριευμένος από το Πνεύμα, εγκατέλειψε τα πάντα και πήγε να ζήσει για χρόνια στο Άγιον Όρος ως μοναχός στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, ερημίτης στα Καρούλια και μετά ως πνευματικός σε πολλά μοναστήρια. Η προσευχή γίνεται το ένδυμα και η αναπνοή του. Πιστός στη θεία θεωρία και στο έργο που του εμπιστεύτηκε ο πνευματικός του πατέρας, ο Γέροντας Σιλουανός, του οποίου εξέδωσε στη συνέχεια τα συγγράμματα, ο Πατήρ Σωφρόνιος ίδρυσε εδώ και 25 χρόνια μια μοναστική ορθόδοξη κοινότητα στην Αγγλία. Αυτό το βιβλίο είναι η μαρτυρία ενός ασκητή της εποχής μας πάνω σε οδούς, που επιτρέπουν να περάσουμε από την ατομική μορφή της ύπαρξης στην προσωπική μορφή της ύπαρξης του όντος -μ' άλλα λόγια να πραγματοποιήσουμε την αρχή του προσώπου, στο οποίο βρίσκεται πάνω απ' όλα η δική μας "εικόνα και ομοιότητα" του Θεού.
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-242-133-9
Book pages: 
188
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στη Μόσχα το 1896. Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Καλών Τεχνών της γενέτειράς του και επιδόθηκε με πάθος στην ζωγραφική. Το 1821 έφυγε από την Ρωσία και επισκέφθηκε διαδοχικά την Ιταλία, την Γερμανία και το 1922 εγκαταστάθηκε στην Γαλλία, όπου παρουσίασε έργα του σε σπουδαίες εκθέσεις ζωγραφικής. Το 1925 γράφτηκε στο Θεολογικό Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου των Παρισίων, αλλά σύντομα το εγκατέλειψε και αναχώρησε για το Άγιο Όρος. Εγκαταβίωσε στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος, όπου γνώρισε και τον Γέροντά του, μετέπειτα άγιο Σιλουανό. Η γνωριμία αυτή υπήρξε, όπως ο ίδιος αναφέρει, το σημαντικότερο γεγονός της ζωής του και σφράγισε ολόκληρη την μετέπειτα πορεία της.
Μετά την κοίμηση του αγίου Σιλουανού ο Γέροντας Σωφρόνιος αποσύρθηκε στην έρημο του Αγίου Όρους, όπου και παρέμεινε διακονώντας ως πνευματικός. Για λόγους υγείας αναγκάστηκε να μεταβεί στις Καρυές και να εγκαταβιώσει στην Σκήτη του Αγίου Ανδρέου ως εξαρτηματικός αδελφός της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Το 1947 αναχώρησε στο Παρίσι, για να εκδώσει τα κείμενα που του παρέδωσε ο Γέροντάς του λίγο πριν τον θάνατό του. Το 1959 ίδρυσε την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ της Αγγλίας, όπου και παρέμεινε ως την κοίμησή του, στις 11 Ιουλίου 1993.
Ο Γέροντας Σωφρόνιος άφησε πλούσια συγγραφική παραγωγή. Τα κυριότερα συγγράμματά του είναι: "Ο άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης", "Οψόμεθα τον Θεόν καθώς έστι", "Περί προσευχής", "Άσκησις και θεωρία", "Αγώνας θεογνωσίας". Τα βιβλία του γράφτηκαν πρωτοτύπως στα ρωσικά, αλλά σύντομα μεταφράστηκαν σε πολλές άλλες γλώσσες (ελληνική αγγλική, γαλλική, γερμανική, αραβική, ιταλική, σερβική, σουηδική, ρουμανική, κ.ά.).
Ο Γέροντας Σωφρόνιος αποτελεί σημείο αναφοράς για την ορθόδοξη θεολογία και ζωή. Χαρακτηρίστηκε ως "θεολόγος της υποστατικής αρχής" και ως "θεολόγος του άκτιστου φωτός".

Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-242-133-9
Book pages: 
188
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο