Product

Η ζωή μου

Product

Η ζωή μου

Η ζωή μου

Κωδικός:
80300
Αuthor: 
Description: 

Από το Φθινόπωρο του 1988 μέχρι το καλοκαίρι του 1990 ο Υβ Μοντάν μας διηγήθηκε τη ζωή του σε διαδοχικές συναντήσεις. Στο σπίτι του στο Οτέιγ στο Σαιν Πολ ντε Βανς, μαγνητοφωνήσαμε δεκάδες ώρες συζητήσεων. Δουλεύαμε μεθοδικά, με βάση μεγάλες ενότητες: τα παιδικά χρόνια, η Πιάφ και το Παρίσι, η Σιμόν και το Σαιν Πολ, η Μέριλυν και το Χόλλυγουντ, ο Χρουστσόφ και η Μόσχα. Ο Μοντάν δέχτηκε να παίξει αυτό το παιχνίδι, αλλά και ξεγλιστρούσε όταν θέλαμε να του επιβάλλουμε πράγματα. Ο άνθρωπος αυτός έχει το χάρισμα της αφήγησης.

11,52 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Από το Φθινόπωρο του 1988 μέχρι το καλοκαίρι του 1990 ο Υβ Μοντάν μας διηγήθηκε τη ζωή του σε διαδοχικές συναντήσεις. Στο σπίτι του στο Οτέιγ στο Σαιν Πολ ντε Βανς, μαγνητοφωνήσαμε δεκάδες ώρες συζητήσεων. Δουλεύαμε μεθοδικά, με βάση μεγάλες ενότητες: τα παιδικά χρόνια, η Πιάφ και το Παρίσι, η Σιμόν και το Σαιν Πολ, η Μέριλυν και το Χόλλυγουντ, ο Χρουστσόφ και η Μόσχα. Ο Μοντάν δέχτηκε να παίξει αυτό το παιχνίδι, αλλά και ξεγλιστρούσε όταν θέλαμε να του επιβάλλουμε πράγματα. Ο άνθρωπος αυτός έχει το χάρισμα της αφήγησης. Για την ακρίβεια, δεν αφηγείται απλώς, αλλά παίζει, σκηνοθετεί, αναβιώνει τις καταστάσεις. Δεν κάθεται μπροστά στο μικρόφωνο, αλλά πηγαίνει πάνω κάτω, χειρονομεί, μιμείται. Αυτό το ακατέργαστο υλικό που μας έδωσε ο Μοντάν προσπαθήσαμε να το διατηρήσουμε όσο γινόταν πιο αυθεντικό. Δεν το ξαναγράψαμε ούτε του δώσαμε κάποια φόρμα -το μόνο που κάναμε ήταν να του δώσουμε μια χρονολογική συνοχή, όπου αυτό ήταν αναγκαίο. Αυτός που μιλάει είναι ο ίδιος ο Μοντάν, τη δική του φωνή ακούμε, με τον αυθορμητισμό και τη λεπτότητά του, την κριτική του, τις εμμονές του, τα πράγματα για τα οποία έχει μετανιώσει. Είναι η φωνή ενός ανθρώπου που υπήρξε ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς της εποχής του. Και επιπλέον, η ζωή του Μοντάν αποτυπώνει μια ολόκληρη εποχή. Ας τον ακούσουμε...
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-16-0731-5
Book pages: 
231
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Yves Montand γεννήθηκε το 1921 και την ίδια χρονιά ο κομμουνιστής πατέρας του, για να ξεφύγει από τους φασίστες του Μουσολίνι, πήρε την οικογένειά του και εγκαταστάθηκαν σε μια φτωχογειτονιά της Μασσαλίας. Εκεί ο Ίβο και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του μεγάλωσαν παίζοντας στον δρόμο. Ο Ιβο ήταν ο πιο άτακτος και, παρά τις φωνές της μάνας του "Ivo, monta!" ("Ιβο, ανέβα!"), ο 'Ιβο αρνιόταν να ανεβεί στο σπίτι. Αυτό το προστακτικό "monta" επέλεξε για ψευδώνυμο μετατρέποντάς το σε Montand ο μετέπειτα καλλιτέχνης όταν του ζητήθηκε να εκγαλλίσει το όνομά του. Θρύλος του music-hall, του κινηματογράφου αλλά και των πολιτικών πραγμάτων της μεταπολεμικής Γαλλίας, σύζυγος της Σιμόν Σινιορέ, εραστής - έστω και για λίγο - της Μέριλιν Μονρόε, ο Υβ Μοντάν πέθανε ξαφνικά στα 70 του χρόνια από έμφραγμα, έχοντας ωστόσο προλάβει να γευθεί τη χαρά της πατρότητας: η δεύτερη σύζυγός του, η νεοτάτη Καρόλ Αμιέλ, του είχε χαρίσει στα 67 του χρόνια τον μοναχογιό του Βαλεντίνο.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-16-0731-5
Book pages: 
231
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο