Product

Η ζωή ως αντικείμενο αποκλειστικών δικαιωμάτων. Σκέψεις για την πορεία του δικαίου

Product

Η ζωή, η εξέλιξη και η ιστορία

Η ζωή ως διαδρομή

Κωδικός:
123179
Description: 

Το ευρύτατο φάσμα των περιεχομένων του παρόντος τόμου, ανεξάρτητα από τη θεματική τους, χαρακτηρίζεται από βαθιά εσωτερική ενότητα που εδράζεται στη σφαιρική κοινωνιολογική, φιλοσοφική και πολιτική (στην ανοιχτή σημασία) αντίληψή μου πάνω σε θέματα που αφορούν τον ελληνισμό και τους Έλληνες ως έθνος και ως άτομα. Οι καταγραφές που γίνονται αποτελούν αποτυπώσεις της καθημερινής ζωής, αλλά οδηγούν και σε δημιουργία ιδεών σύμφωνα με τις δυνατότητες του συγγραφέα τους.

11,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το ευρύτατο φάσμα των περιεχομένων του παρόντος τόμου, ανεξάρτητα από τη θεματική τους, χαρακτηρίζεται από βαθιά εσωτερική ενότητα που εδράζεται στη σφαιρική κοινωνιολογική, φιλοσοφική και πολιτική (στην ανοιχτή σημασία) αντίληψή μου πάνω σε θέματα που αφορούν τον ελληνισμό και τους Έλληνες ως έθνος και ως άτομα. Οι καταγραφές που γίνονται αποτελούν αποτυπώσεις της καθημερινής ζωής, αλλά οδηγούν και σε δημιουργία ιδεών σύμφωνα με τις δυνατότητες του συγγραφέα τους. Η συνθήκη της ζωής δεν είναι η απλή ευθυγράμμιση με τη σκέψη των άλλων, έστω των πολλών, αλλά η προσωπική θέση, ανεξάρτητα από το ποσοστό της κοινής αποδοχής της. Η προσπάθεια που καταβλήθηκε απέβλεπε ώστε στην οργάνωση του υλικού του βιβλίου η κάθε μία από τις τέσσερις ενότητές του να παρουσιάζει έναν ξεχωριστό κόσμο, γενικότερης μορφής ή του πεδίου της εποχής μας, εντασσόμενο πάντα στη δόμηση της εικόνας της πραγματικότητας, χωρίς ιδεολογικές ή άλλες εμμονές. Στα κείμενα αυτά, που έχουν διαφορετική έκταση ανάλογη με το θέμα τους, πολλά νοούνται, άλλα υπονοούνται, τα περισσότερα λέγονται κατά τρόπο ρεαλιστικό, με πνεύμα πάντα ελεύθερο/αδέσμευτο. (Μερικά από τα κείμενα έχουν δημοσιευτεί σε πρώτη μορφή κυρίως στο περιοδικό "Ευθύνη", αλλά και "Σύγχρονη Σκέψη", "Πειραϊκά Γράμματα"). [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Subtitle: 
Δοκίμια αιχμής
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-289-088-6
Book pages: 
212
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Διονύσης Κ. Μαγκλιβέρας γεννήθηκε στην Αθήνα. Διδάκτορας νομικής του Πανεπιστημίου Neuchatel της Ελβετίας. Διευθυντικό στέλεχος στη Δημόσια Διοίκηση και στον ιδιωτικό τομέα. Ασχολήθηκε με την επιστημονική θεμελίωση της Κοινωνικής Επικοινωνίας την οποία δίδαξε σε πανεπιστήμια στα πλαίσια της κοινωνιολογίας. Έγραψε βιβλία για την κοινωνιολογία και την επιστήμη των δημοσίων σχέσεων. Παρουσίασε δέκα βιβλία δοκιμίων, καθώς και συνεργασίες του στα περιοδικά "Ευθύνη", "Νέα Εστία", "Κοινωνικές Τομές", "Πειραϊκά Γράμματα" κ.ά. Για τον δοκιμιακό του λόγο έχει βραβευθεί δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών. Επίσης, του έχουν απονεμηθεί το βραβείο Νικηφόρου Βρεττάκου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, το βραβείο δοκιμίου του Pen Club καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων και το βραβείο δοκιμίου Π.Φωτέα. Για την πνευματική του προσφορά έχει τιμηθεί με το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης των Αθηνών.

Subtitle: 
Δοκίμια αιχμής
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-289-088-6
Book pages: 
212
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο