Product

Η ιστορία με τους ιπτάμενους δίσκους

Product

Η ιστορία μιας γυναίκας

Η ιστορία μιας αφιέρωσης

Κωδικός:
195588
Description: 

Μαρίνα Τσβετάγιεβα (1892 - 1941) η ρωσίδα ποιήτρια, το έργο της οποίας σημάδεψε όχι μόνο τη λογοτεχνία της πατρίδας της, μα και την παγκόσμια.
Ευαίσθητη μα και μαχητική, λυρική μα και πολιτική, ερωτική μα και μυστηριώδης, η Μαρίνα Τσβετάγιεβα είναι ο χρησμός του μέλλοντος για τον Αργυρό αιώνα της ρωσικής ποίησης.
Φλεγόμενη ως άφλεκτη βάτος η Μαρίνα Τσβετάγιεβα, άφησε ίχνη ανεξίτηλα όχι μόνο στη λογοτεχνία της μητρικής της γλώσσας, μα και στην παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά.

7,16 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μαρίνα Τσβετάγιεβα (1892 - 1941) η ρωσίδα ποιήτρια, το έργο της οποίας σημάδεψε όχι μόνο τη λογοτεχνία της πατρίδας της, μα και την παγκόσμια. Ευαίσθητη μα και μαχητική, λυρική μα και πολιτική, ερωτική μα και μυστηριώδης, η Μαρίνα Τσβετάγιεβα είναι ο χρησμός του μέλλοντος για τον Αργυρό αιώνα της ρωσικής ποίησης. Φλεγόμενη ως άφλεκτη βάτος η Μαρίνα Τσβετάγιεβα, άφησε ίχνη ανεξίτηλα όχι μόνο στη λογοτεχνία της μητρικής της γλώσσας, μα και στην παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά. Ποιήτρια εξαιρετικής ευαισθησίας έγραφε με το αίμα της καρδιάς της πάνω σε οποιοδήποτε κομμάτι χαρτιού έπεφτε στα χέρια της, βλέποντας τη χώρα της να καταστρέφεται, τα παιδιά της να πεθαίνουν από την πείνα και το Κακό να κυριαρχεί επί της γης με τη μορφή του Α' Παγκοσμίου πολέμου, τα τραγικά γεγονότα του 1917 στην πατρίδα της, αλλά και τον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε. Η ιστορία μιας αφιέρωσης είναι ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της σύγχρονης ρωσικής λογοτεχνίας, γραμμένο κάτω από αντίξοες και δύσκολες συνθήκες, παραμένει, παρόλα αυτά, ένα κείμενο ποιητικής αγάπης και φιλίας, ένα κείμενο γραμμένο για να μας δείχνει ότι οφείλουμε να παλεύουμε για το Καλό με ακλόνητη αισιοδοξία.
Publications Date: 
2014
Book ISBN: 
618-81042-5-4
Book pages: 
103
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2014
Book ISBN: 
618-81042-5-4
Book pages: 
103
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο