Product

Η ιστορία της βιολογίας σε κόμικς

Product

Η ιστορία της βυζαντινής αυτοκρατορίας

Η ιστορία της βιομηχανίας τροφίμων

Κωδικός:
103778
Description: 

Το βιβλίο αυτό εγκαινιάζει ένα εκδοτικό οδοιπορικό των εκδόσεων Κέρκυρα στην ελληνική βιομηχανία και εξετάζει την ελληνική βιομηχανία διατροφής από τη φάση της προϊστορίας της μέχρι σήμερα. Οι συγγραφείς παρουσιάζουν το σύνολο του κλάδου μέσα στο γενικό πλαίσιο της ελληνικής βιομηχανίας και εν συνεχεία εξειδικεύουν την παρουσίαση στο επίπεδο των υποκλάδων για να περάσουν στις σημαντικότερες επιχειρήσεις. Για την προπολεμική περίοδο παρουσιάζονται οι εκατό ανώνυμες εταιρείες που είχαν ως αντικείμενο τη διατροφή, κυρίως μύλοι και ελαιουργίες.

41,08 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό εγκαινιάζει ένα εκδοτικό οδοιπορικό των εκδόσεων Κέρκυρα στην ελληνική βιομηχανία και εξετάζει την ελληνική βιομηχανία διατροφής από τη φάση της προϊστορίας της μέχρι σήμερα. Οι συγγραφείς παρουσιάζουν το σύνολο του κλάδου μέσα στο γενικό πλαίσιο της ελληνικής βιομηχανίας και εν συνεχεία εξειδικεύουν την παρουσίαση στο επίπεδο των υποκλάδων για να περάσουν στις σημαντικότερες επιχειρήσεις. Για την προπολεμική περίοδο παρουσιάζονται οι εκατό ανώνυμες εταιρείες που είχαν ως αντικείμενο τη διατροφή, κυρίως μύλοι και ελαιουργίες. Για τη μεταπολεμική περίοδο εξετάζονται οι ογδόντα μεγαλύτερες επιχειρήσεις με βάση τον κύκλο εργασιών, οι οποίες καλύπτουν το σύνολο των υποκλάδων διατροφής. Η αναδρομική και συγκριτική ανασκόπηση μιας βιομηχανικής πορείας που ξεπερνά τον ένα αιώνα, επιτρέπει να αντιληφθούμε τις τεράστιες προόδους που έχουν επιτελεστεί, ενώ η αντιπαραβολή με τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκιαγραφεί τις μεγάλες δυνατότητες και προκλήσεις. Ταυτόχρονα, η ιστορική ματιά δείχνει ότι η όλη εξέλιξη συνδέθηκε με καταστροφές κολοσσών, με δημιουργίες νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, με εξαγορές και συγχωνεύσεις αλλά και τη νικηφόρα επιβίωση παλαιών κλασικών ονομάτων της ελληνικής βιομηχανίας. Εξοικειωμένοι με το χειρισμό μικρο-ιστορικών θεμάτων, οι συγγραφείς -χωρίς να υποτιμούν τα γενικά μεγέθη- δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις επιμέρους προσπάθειες, επιτυχίες και αποτυχίες, βασισμένοι σε ανέκδοτο αρχειακό υλικό. Πέρα από την αξία του από την άποψη της οικονομικής ιστορίας, το βιβλίο αυτό αποτελεί φόρο τιμής στους σκαπανείς της ελληνικής βιομηχανίας διατροφής -δεκάδες οικογένειες που μνημονεύονται αναλυτικά- και στους σημερινούς συνεχιστές τους.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8386-36-5
Book pages: 
332
Book Dimensions: 
28χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Διδάκτωρ οικονομικών επιστημών Α.Π.Θ. Συγγραφέας, αρθρογράφος και επιμελητής εκθέσεων και τηλεοπτικών εκπομπών. Ασχολείται συστηματικά με την κοινωνική και γεωγραφική ιστορία της Θεσσαλονίκης και την φωτογραφική ιστορία του Αγίου Όρους. Για την ιστορική αρθρογραφία του στον Τύπο, έχει τιμηθεί με βραβείο Ιπεκτσί. Εργάστηκε ιδιαίτερα πάνω στην παρουσιάση της φωτογραφίας ως ιστορικού τεκμηρίου, επιμελούμενος εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο κυρίως επιστημονικό έργο του περιλαμβάνονται εξήντα ανακοινώσεις, με θέμα την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, από τα τέλη του 18ου αιώνα μέχρι και το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8386-36-5
Book pages: 
332
Book Dimensions: 
28χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο