Product

Η καθαριότητα είναι ομορφιά

Product

Η κάθε του λέξη ένας λυγμός

Η καθαρότητα του αίματος

Κωδικός:
100693
Description: 

Ο λοχαγός Διέγο Αλατρίστε ενεπλάκη, για χάρη του φίλου του, του δον Φρανθίσκο δε Κεβέδο, σε μια επικίνδυνη περιπέτεια. Μια γυναίκα βρέθηκε στραγγαλισμένη, μ’ ένα πουγκί ανάμεσα στα δάχτυλα, που περιείχε πενήντα σκούδα κι ένα ανυπόγραφο σημείωμα με τις λέξεις: Για λειτουργίες για την ψυχή της. Το αίνιγμα περιπλέκεται με τα μυστηριώδη γεγονότα που συμβαίνουν πίσω από τους τοίχους ενός μοναστηριού. Ο Αλατρίστε συμφωνεί να ελευθερώσει από κει μια νεαρή δόκιμη.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο λοχαγός Διέγο Αλατρίστε ενεπλάκη, για χάρη του φίλου του, του δον Φρανθίσκο δε Κεβέδο, σε μια επικίνδυνη περιπέτεια. Μια γυναίκα βρέθηκε στραγγαλισμένη, μ’ ένα πουγκί ανάμεσα στα δάχτυλα, που περιείχε πενήντα σκούδα κι ένα ανυπόγραφο σημείωμα με τις λέξεις: Για λειτουργίες για την ψυχή της. Το αίνιγμα περιπλέκεται με τα μυστηριώδη γεγονότα που συμβαίνουν πίσω από τους τοίχους ενός μοναστηριού. Ο Αλατρίστε συμφωνεί να ελευθερώσει από κει μια νεαρή δόκιμη. Στην ταραγμένη και γοητευτική ζωή της Μαδρίτης του Φίλιππου του Δ΄, ανάμεσα σε συμπλοκές σε ταβέρνες, σε χαρτοπαικτικές λέσχες, σε μηχανορραφίες και μαχαιρώματα, η περιπέτεια αυτή θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των φίλων του λοχαγού και θα κάνει να αναδυθούν από το παρελθόν τα φαντάσματα παλιών εχθρών.
Subtitle: 
Ιστορικό μυθιστόρημα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-16-1697-7
Book pages: 
286
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αρτούρο Πέρεθ - Ρεβέρτε γεννήθηκε στην ισπανική πόλη Καρθαγένη το 1951. Έως σήμερα έχει συνδυάσει με ξεχωριστό τρόπο τη μάχιμη δημοσιογραφία με τη λογοτεχνία. Ως απεσταλμένος του γραπτού τύπου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης έζησε για 21 χρόνια (1973-1994) τις μεγαλύτερες διεθνείς συρράξεις της περιόδου εκείνης. Τα μυθιστορήματά του γνωρίζουν παγκόσμια επιτυχία και αρκετά έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Τα έργα του κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις "Πατάκη". Έως σήμερα έχουν εκδοθεί τα εξής: "Ο δάσκαλος της ξιφασκίας", "Ο πίνακας της Φλάνδρας", "Η λέσχη "Δουμάς" ή η σκιά του Ρισελιέ", "Το αίνιγμα της Σεβίλλης", "Ο ναυτικός χάρτης", "Η βασίλισσα του Νότου", "Ο λοχαγός Αλατρίστε", "Η καθαρότητα του αίματος", "Ο ήλιος της Μπρέντα", "Ο ζωγράφος των μαχών", "Το χρυσάφι του βασιλιά", "Το κίτρινο γιλέκο", "Το τανγκό της παλιάς φρουράς". Από το 2003 είναι μέλος της Ισπανικής Ακαδημίας Γραμμάτων (Real Academia Espanola, RAE).

Subtitle: 
Ιστορικό μυθιστόρημα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-16-1697-7
Book pages: 
286
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο